Απανωτές κλοπές στην Κάλαθο - Ακόμη και σε μοναστήρια «μπουκάρουν» οι δράστες

Κλέφτες βγήκαν παγανιά τις τελευταίες ημέρες στην Κάλαθο και μαζεύουν οτιδήποτε μπορεί να τους φανεί… χρήσιμο! Από βρύσες έως χαλκοσωλήνες και από πόρτες έως καπάκια από φρεάτια.

 Τα παραπάνω αποκάλυψε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Φάκκας.

 Πιο συγκεκριμένα,  σημείωσε πως «τα κρούσματα είναι απανωτά και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να προστατευτούμε. Τα παράπονα που δέχομαι τις τελευταίες ημέρες από τους κατοίκους είναι πρωτόγνωρα. Η κατάσταση είναι απελπιστική και φοβόμαστε πλέον για τις περιουσίες μας».

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Φάκκα οι άγνωστοι δράστες έχουν αφαιρέσει μέχρι στιγμής χαλκοσωλήνες, βρύσες και πόρτες από το γήπεδο του χωριού και όλα τα καπάκια από τα φρεάτια ηλεκτροφωτισμού που οδηγούν προς την παραλία του οικισμού.

Δεν δίστασαν ακόμα και να παραβιάσουν τα μοναστήρια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννη και να πάρουν και από εκεί χαλκοσωλήνες, πλαστικούς σωλήνες ποτίσματος και βρύσες.

Η δράση τους όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς αφαίρεσαν επίσης δέκα μεγάλα πάνελ από παρακείμενη καντίνα που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Καλάθου απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο να ασχοληθεί με το θέμα, ενώ ενημερώνει αντίστοιχα και τους κατοίκους του χωριού ώστε να φροντίσουν να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας των περιουσιακών τους στοιχείων.