Ανακοίνωση του Γιάννη Μαχαιρίδη για τα «εγκαίνια» του φράγματος Γαδουρά

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου "Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας" του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, για τα «εγκαίνια» του φράγματος Γαδουρά, αναφέρει τα εξής:

Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνα!! Γνωστή η τακτική του απόντος από τα αναπτυξιακά έργα την τελευταία πενταετία, Γιώργου Χατζημάρκου.

Καπηλεύεται τα έργα άλλων. Το ίδιο έκανε με το λιμάνι της Σύμης, το ίδιο με την καθυστερημένη τρία χρόνια γέφυρα του Αφάντου. Το ίδιο και σήμερα με το φράγμα του Γαδουρά, που ξεκίνησε το 2002 και τελείωσε το 2007, το ταχυδιυλιστήριο και τα δίκτυα που τελείωσαν το 2014.

Όλα δηλαδή επί των ημερών μας. Έργο που παρακολουθούσαν όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου.

Με αυτό το έργο, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Αιγαίου δεν είχε καμία σχέση μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του τον Σεπτέμβρη του 2014 (βεβαίωση περαίωσης συνολικά του έργου τον Δεκέμβρη του 2014).

Είχε όμως την ευθύνη της λειτουργικής απόδοσης του, που όλοι γνωρίζουμε πότε έπρεπε να λειτουργήσει και με ποιων την ευθύνη καθυστέρησε!!

Κρυφά και χωρίς δημοσιότητα (την οποία απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα έργα και κυρίως τα «εμβληματικά») θέλησε να το οικειοποιηθεί!!

Αυτό το έργο με το οποίο δεν είχε καμία σχέση (όταν ανέλαβε ήταν ολοκληρωμένο), το «εγκαινίασε» σήμερα δύο μήνες πριν τις εκλογές!!

Εύγε Γιώργο Χατζημάρκο.

Υπάρχουν και άλλα έργα που ολοκληρώθηκαν πριν αναλάβεις Περιφερειάρχης.

Σχολεία, μουσεία, ΕΚΑΒ, δρόμοι!! Προλαβαίνεις να τα εγκαινιάσεις.

Σε ό,τι μας αφορά είμαστε υπερήφανοι και για το φράγμα Γαδουρά και για τα εκατοντάδες έργα μας, τα οποία αποδώσαμε στους πολίτες των νησιών μας χωρίς τυμπανοκρουσίες και κορδέλες.

Έργα δικά μας!!!

Και επειδή πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν για το φράγμα του Γαδουρά παραθέτουμε και το ιστορικό του.

Το ιστορικό

   ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΓΑΔΟΥΡΑ by RodiakiNewsRoom on Scribd