Το Rhodes Tour προβάλλει τη Ρόδο διεθνώς

Το Rhodes Tour προβάλλει τη Ρόδο διεθνώς

Το Rhodes Tour προβάλλει τη Ρόδο διεθνώς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Η μεγάλη σημασία των ποδηλατικών αγώνων στο νησί μας για την τουριστική ανάπτυξη ήταν ό, τι κυριάρχησε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης

Τη δυνατότητα να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικώς με τους διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στη Ρόδο έδωσε χθες η οργανωτική επιτροπή του Rhodes Tour με τη συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Plaza.

Ο Ιωάννης Παπασταματάκης, πρόεδρος του Ροδήλιου και της ΤΕ-ΕΟΠ Δωδεκανήσου από πλευράς του διοργανωτή και ο Δημήτρης Τσοπανάκης ως περιφερειακός σύμβουλος, ο Στέφανος Κυριαζής, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και ο Ιωάννης Πάππου, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου από την πλευρά των υποστηρικτών, ήταν παρόντες μαζί με τον Ζώη Δρίβα, τον διευθυντή αγώνων.

Οι αγώνες αυτοί είναι οι μοναδικοί διεθνείς στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Ροδήλιου και της Sports Tours Hellas έχοντας την υποστήριξη των παραπάνω φορέων, όταν στην Τουρκία γίνονται πολύ περισσότεροι κάθε χρόνο.

Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια των διοργανωτών και στην κινητοποίηση αρκετών εθελοντών, αλλά δυστυχώς όχι τόσων χορηγών.

Η εκκίνηση για το Γκραν Πρι δοθεί αύριο στις 10.30 από την πλατεία δημαρχείου με τερματισμό επίσης στο ίδιο σημείο, αφού οι ποδηλάτες διανύσουν μια απόσταση 186,3χλμ.

Ο Γύρος Ρόδου θα γίνει από 8 έως 10 Μαρτίου, θα συμμετάσχουν 23 ομάδες, μεταξύ αυτών και τρεις Εθνικές: της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, όπως επίσης επαγγελματικές και Clubs.

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου
Ο Ιωάννης Παπασταματάκης ξεκίνησε αναλύοντας τους στόχους της διοργάνωσης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τους αγώνες του 2017 και μετά ώστε το νησί μας να γίνει ένα προπονητικό κέντρο για κορυφαίες ποδηλατικές ομάδες.

Παρά το ότι ζούμε στην εποχή της κρίσης, συνέχισε, οι αγώνες αυτοί παραμένουν στη Ρόδο, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη αεροπορική σύνδεση, που είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας για τα ταξίδια των αποστολών.

Εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για το μεγάλο ενδιαφέρον των ομάδων ως προς τη συμμετοχή, τη βοήθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ευχαριστώντας παράλληλα τις όποιες επιχειρήσεις είναι κοντά στους αγώνες, αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη στο θέμα των χορηγιών.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης δήλωσε πως η Περιφέρεια στοχεύει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν και ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι για τη διαφήμιση της Ρόδου οι σημαντικοί διεθνείς αγώνες μαζί με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Περιφέρεια, σημείωσε, συνδράμει μ’ ένα ποσό 20 χιλιάδων ευρώ , ανακοινώνοντας παράλληλα ότι από το 2020 οι αγώνες θα είναι ακόμα καλύτεροι με την ένταξη στα τεχνικά έργα και της ασφαλτόστρωσης με τοποθέτηση φωτισμού σε πολλούς δρόμους του νησιού μας.

Την προσφορά του Δήμου Ρόδου οικονομικά και υλικοτεχνικά επισήμανε σε σχέση με τους αγώνες αυτούς ο Στέφανος Κυριαζής ως προς την επίτευξη του στόχου για μεγαλύτερη τουριστική σεζόν κάθε χρόνο. Επίσης σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να δρουν μαζί Περιφέρεια, Δήμος κι Επιμελητήριο, ενώ το ίδιο θα έπρεπε να κάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, και η Ένωση Ξενοδόχων. Τέλος, συνεχάρη τον Ιωάννη Παπασταματάκη για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, με την πεποίθηση ότι θα γίνουν νέες δράσεις για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων φορέων.

Στο κομμάτι της ποιοτικής, πέραν της ποσοτικής αναβάθμισης, του τουριστικού προϊόντος μέσω των αγώνων αυτών στάθηκε ο Γιάννης Πάππου, αφού με τη συγκεκριμένη διοργάνωση αποκτά μια προστιθέμενη αξία. Συνέχισε αναφέροντας τη σημαντική ιστορία της Ρόδου στην ποδηλασία με τη μοναδική πίστα για δεκαετίες στην Ελλάδα και τόνισε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η σύμπραξή Περιφέρειας, Δήμου κι Επιμελητηρίου στην επιτυχία.

Στο κλείσιμο της ενημέρωσης αυτής, ο Ζώης Δρίβας γνωστοποίησε πως στη Ρόδο θα βρεθούν κορυφαίες ομάδες, ακόμα και σε επίπεδο ανάπτυξης, δίνοντας στοιχεία για τις διαδρομές των αγώνων αλλά και τον έντονο συναγωνισμό που αναμένεται φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”