Ο Φώτης Θαλασσινός μας μαθαίνει “Λεπτές Ισορροπίες”

Ο Φώτης Θαλασσινός  μας μαθαίνει “Λεπτές Ισορροπίες”

Ο Φώτης Θαλασσινός μας μαθαίνει “Λεπτές Ισορροπίες”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Ένα μοναδικό ταξίδι σε πανανθρώπινες αξίες και γνώριμα μονοπάτια στα οποία όμως για να σταθείς απαιτείται λεπτή ισορροπία μας υπόσχεται το νέο βιβλίο του Φώτη Θαλασσινού.

Οι «Λεπτές Ισορροπίες» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οδός Πανός ομοιάζουν αρχικά με μία αυτοβιογραφία του συγγραφέα γύρω από σημαντικά ορόσημα της ζωής του, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Γιατί αυτά τα ορόσημα είναι πανανθρώπινα και σημαδεύουν τις ζωές όλων των ανθρώπων. Στη γραφή του Φώτη Θαλασσινού βρίσκουμε τη δοκιμασία της απώλειας, την απελπισία της μοναξιάς, την μαγεία της φύσης, τα μυθικά πρόσωπα που χρειαζόμαστε σαν παντοτινή συντροφιά. Συναντάμε επίσης τον πανταχού παρόντα έρωτα και τη μαθητεία στο κακό ως ανάγκη για την επιβίωση μας στη σημερινή εποχή.

Ο Φώτης Θαλασσινός με χειρουργική ακρίβεια, σαν μαιτρ πιανίστας, σε αυτό το ένατο βιβλίο του, παίζει τις λέξεις του, χωρίς φόβο, με πάθος να εκτεθεί, αφήνει τον ελληνικό του λόγο να κυλήσει στο χαρτί. Εξηγεί κάθε κίνησή του, κάθε γεγονός που βλέπει ή διαβάζει στα μέσα ενημέρωσής του.

Αγαπάει άδολα αυτό που κάνει και θεωρεί την εξομολόγησή του άφεση αμαρτιών - τι λέξη! Ελληνικά και διεθνή σχολιάζονται με κύρος διεθνούς παρατηρητή. Αγαπά τόσο αυτή τη χώρα, που τον πληγώνει, και βρίσκει τρόπο να υποδεικνύει τι θέλει. Τι περιμένει από μας.

Αλλά κι αν εμείς κοιτάμε τον ουρανό ή τη γη αυτός επιμένει να βλέπει το καλό, το ωραίο που μας λείπει. Καθαρός και δυνατός ο λόγος του, που όποτε συγκρούεται με τα καθ' ημάς, δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα, να μας πει γιατί είναι έτσι -ακριβώς- τα πράγματα. Μας ανοίγει τα μάτια. Το νου αλλού. Στο ταξίδι της άδολης γνώμης. Της αλήθειάς του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Φώτης Θαλασσινός γεννήθηκε στην Κω τον Σεπτέμβριο του 1977. Εκεί μεγάλωσε και τώρα ζει μεταξύ του νησιού και της Αθήνας. Σπούδαζε στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός η/υ.

Εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά σάιτ της Ελλάδας. Κυρίως υπήρξε συντάκτης άρθρων με βασικά τους θέματα την ομοφυλοφιλία και την κατάθλιψη. Είναι συγγραφέας άλλων οχτώ βιβλίων.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών