Το δικό μας ποδήλατο

Το δικό μας ποδήλατο

Το δικό μας ποδήλατο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 898 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Αλέξανδρος Σωτηράκης

Αν η ζωή μας είναι ποδήλατο τότε σίγουρα ο γάμος είναι ένα fixed gear. Είναι ένα ποδήλατο με μόνιμη σχέση χωρίς τη δυνατότητα να αλλάζουμε ταχύτητες, δηλαδή φορτίο.

Το ποδήλατο, όπως και ο γάμος θέλει δύο, δύο γρανάζια εν προκειμένω. Μπορεί το ένα να είναι μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο, ή δύο ίδια, δεν έχει σημασία. Στη διαδρομή και τα δύο γρανάζια πηγαίνουν το ίδιο γρήγορα ή το ίδιο αργά. Το “φορτίο” είναι το ίδιο, το μοιράζονται και τα δύο γρανάζια, άλλοτε το ένα πιο πολύ, άλλοτε το άλλο. Άλλοτε θα αντέχει το ένα πιο πολύ και θα δίνει, άλλοτε θα δίνει το άλλο περισσότερο.

Μόνο του δεν μπορεί πια να κινηθεί κανένα, θέλει δύο, θέλει συνεργασία, θέλει ισορροπία.
Το fixed gear δεν έχει φρένα! Αλήθεια, δεν έχει φρένα! Μπορείς να τρέχεις στην κατηφόρα και στην ανηφόρα σε μια διαδρομή χωρίς να κρατάς στο χέρι σου την ασφάλεια του φρένου για να σταματήσεις όποτε θες, ή όποτε κουραστείς. Μαζί, το κλειδί είναι εκεί στο μαζί! Συνεργασία για να τρέξουμε, συνεργασία για να επιβραδύνουμε αν ποτέ χρειαστεί, αλλά πάντα μαζί.

Έχει και άλλα μυστικά το “φιξάκι”, αμέ! Είναι επιλογή! Το αγοράζεις επειδή έχεις δοκιμάσει όλα τα είδη πίστας, δρόμου, βουνού και τώρα επιλέγεις να καβαλήσεις αυτό που θα σε οδηγήσει στην πιο ευχάριστη και γλυκιά διαδρομή σου. Το επιλέγεις συνειδητά και όταν το καβαλάς νιώθεις όπως τότε που ήσουν παιδί και ένα αόρατο χέρι σε βοηθούσε να σταθείς όρθιος και να βγεις νικητής! Με αυτό επιλέγεις να τρέξεις στις ξέγνοιαστες βόλτες σου τις Κυριακές, με αυτό επιλέγεις να τρέξεις στον αγώνα της εβδομάδας, μέχρι πάλι να έρθει η Κυριακή!

Επειδή τώρα ξέρεις τι σου ταιριάζει. Τώρα νιώθεις σίγουρος, έχεις αυτοπεποίθηση και πείσμα για κάθε διαδρομή. Σκύβεις το κεφάλι και πιέζεις να βγάλεις την ανηφόρα και αμέσως μετά, το δροσερό αεράκι σε χτυπά στο μέτωπο, βλέπεις τον ορίζοντα, τεντώνεις τον κορμό σου, αφήνεις το τιμόνι και ανοίγεις τα χέρια να νιώσεις ελεύθερος! Ελεύθερος, μα όχι μόνος γιατί ξέρεις ότι είσαι μαζί με το δικό σου “γρανάζι”.

Τη διαδρομή δεν την ξέρεις από πριν αλλά δεν σε νοιάζει γιατί έχεις ό,τι θέλεις. Ό,τι χρειάζεσαι και ό,τι θέλεις. Βάζεις και ένα καλαθάκι ροζ, ή ένα μπλε, ή και δύο, τρία και είσαι πλήρης. Δεν σε κουράζει τίποτα πια, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη μεγάλη σου διαδρομή προς την ευτυχία, την ολοκλήρωση. Έχεις το ποδήλατο της ζωής σου και η διαδρομή των ονείρων σου σε περιμένει!
Λοιπόν Ελσάκι μου; Ξεκινάμε μαζί;

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...