Θα ανακατασκευαστεί από τον δήμο η νησίδα στον οικισμό των Κρητικών

Θα ανακατασκευαστεί από τον δήμο η νησίδα στον οικισμό των Κρητικών

Θα ανακατασκευαστεί από τον δήμο η νησίδα στον οικισμό των Κρητικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3285 ΦΟΡΕΣ

Με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα στην είσοδο της πόλης

Στη νησίδα που βρίσκεται στον οικισμό των Κρητικών θα δώσει ιδιαίτερο βάρος η διεύθυνση περιβάλλοντος και πρασίνου του δήμου της Ρόδου συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας του νησιού μας.

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Λίτσα Κρεμαστινού στον “Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ” η παρέμβαση θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι καθώς το σημείο εκείνο αποτελεί την είσοδο της πόλης και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

«Προσπαθήσαμε να βάλουμε εποχιακά λουλούδια αλλά το έδαφος δεν είναι πολύ βαθύ ενώ και ο καιρός δεν ευνοεί πολλά φυτά, είπαμε λοιπόν να αφήσουμε τους κάκτους που είναι ανθεκτικοί και να βάλουμε άσπρο πετραδάκι και τα υπόλοιπα θα τα κλείσουμε με βοτσαλωτό με κάποιο σχέδιο που θα κάνουν αρχιτέκτονες των τεχνικών υπηρεσιών. Θα βάλουμε επίσης δέντρα περίπου 100 πικροδάφνες διαφόρων χρωμάτων μπροστά από τα σπίτια στα Κρητικά και όταν τελειώσουν τα Κρητικά εκεί που η νησίδα είναι κενή θα μπουν τρεις ελιές και θα γίνει και ένας ωραίος βραχόκηπος με βότσαλα» δήλωσε η κ. Κρεμαστινού ενώ αναφερόμενη στη νησίδα που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Κρεμαστής είπε ότι εκεί θα μπει γρασίδι ενώ θα τοποθετηθούν και πεταλούδες από σίδερο μία εικαστική παρέμβαση κάτι που θα γινει και στο Ενυδρείο με άλλη όμως θεματολογία και συγκεκριμένα μία οικογένεια χελώνας.
Επίσης παρέμβαση θα γίνει και στη νησίδα που βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις της Βάρης, όπου θα φυτευτούν θάμνοι και θα καλλωπιστεί ο χώρος.

Αυτή την εικόνα θα έχει η νησίδα έξω από τις εγκαταστάσεις στη Βάρη
Αυτή την εικόνα θα έχει η νησίδα έξω από τις εγκαταστάσεις στη Βάρη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το προσωπικό είναι ελάχιστο εντούτοις γίνονται πολλές ανάλογες παρεμβάσεις και αυτό γιατί γίνεται όπως τόνισε η αντιδήμαρχος, ένας καλός προγραμματισμός βάζοντας προτεραιότητες και ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Κατά τη χρονιά που πέρασε έγιναν όμως πολλά έργα και παρεμβάσεις και ειδικότερα:
• Κατασκευάστηκαν ή αναπλάστηκαν οι παρακάτω χώροι:
• Μαντράκι (3 παρτέρια), Τμήμα Τάφρου, Πλατεία Σύμης, Παρτέρια Νεωρίου, Ρολόι Δημαρχείου, Πλατεία Γέροντα, Παρτέρια εισόδου Νέας μαρίνας (roundabout), Πλατεία Αγ. Αποστόλων (2 παρτέρια), Παρτέρια νησίδας στην Ψαροπούλα

• Ανάπλαση νησίδας Κρητικών
• Κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων στην Κοιλάδα Πεταλούδων
• Βιολογική καταπολέμηση κατά της βαμβακάδας του Ιβίσκου με επανάληψη εξαπολύσεων στην Πόλη της Ρόδου, και εξαπολύσεις ωφελίμων σε όλο το νησί. Εξαπόλυση ωφελίμων την Άνοιξη για καταπολέμηση της αφίδας.

• Μελέτη για Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Φυτώριο Διαγοριδών με εθελοντική συνεργασία της Ομάδας Περμακουλτούρας
• Συμμετοχή στη Μελέτη Διαμόρφωσης Παραλιακού μετώπο
• Συμμετοχή στη Μελέτη Ανάπλασης Ροδιακής Έπαυλης
• Επίβλεψη έργου «Προστασία και Ανάδειξη Πάρκου Ροδίνι».

Υλοποιήθηκαν:
• ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ σε πάρκα και παρτέρια της πόλεως Ρόδου, σε σχολεία και στις Δημοτικές Ενότητες του νησιού.

Φυτεύτηκαν:
• 51 Δέντρα
• 950 Θάμνοι
• 2000 Εποχιακά
• ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ σε πάρκα και παρτέρια της πόλεως Ρόδου, σε σχολεία και στις Δημοτικές Ενότητες του νησιού επιφάνειας 400 στρεμμάτων κατά προσέγγιση.
• Βοτανίσματα – σκαλίσματα - κλαδέματα χαμηλών θάμνων - καθαρισμοί (σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και τα συνεργεία του εργολάβου)

Υλοποιήθηκαν:
Κλαδέματα ψηλών δέντρων με τα δύο καλαθοφόρα οχήματα της υπηρεσίας μας σε:
• 95 δρόμους εντός πόλεως
• 20 Σχολεία

Κλαδέματα πραγματοποιήθηκαν στους παρακάτω χώρους:
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Βύρωνος, Σταθμού Ταξί, Θέρμαι, Πλατανάκια, Καλλιγά, Παπάγου, Αραπάκι, Τελχινών, Εθν. Αντιστάσεως, Καρτερία.
Ροδιακή Έπαυλη, Κοιμητήριο Ταξιάρχη & Αγίου Δημητρίου, Λαϊκή Ταξιάρχη, Εκκλησία Αγ. Ειρήνης, Αεροπορία, Λιμεναρχείο, Γήπεδο Διαγόρα, Μπάσκετ Κολοσσού & Δωριέα, Πρόνοια, 100 Βαγιές, Νέα Αγορά, Αγίους Αποστόλους, Νεώριο, Ακταίον, Μουράτ Ρεις, Καρακόνερο, Παλιά Πόλη, Νοσοκομείο Ρόδου, Νοσηλευτική Σχολή, Περιφέρεια, Κτηματολόγιο, Αστυνομικό Τμήμα, Ροδίτικο Σπίτι, Στρατόπεδο Μόντε Σμιθ, Ορφανοτροφείο Θηλέων, Φυτώριο Διαγοριδών, ΑΣΤΕΡ, ΘΑΛΕΙΑ, ΚΥΦΗ, ΠΙΚΠΑ, ΡΟΑ, ΟΚΑΝΑ.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων