Παρουσιάστηκε η ποιητική  συλλογή του Κώου Βασίλη Ν. Πη

Η νέα ποιητική συλλογή του Κώου λογοτέχνη Βασίλη Ν. Πη «Τα Νησιά ΙΙ» (εκδ. Οδός Πανός) παρουσιάστηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου –ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο».

Η παρουσίαση ξεκίνησε με παρέμβαση της δημοσιογράφου κ. Τζίνας Δαβιλά, η οποία έκανε μια γενική προσέγγιση στο ύφος και την προσωπικότητα του ποιητή, ενώ στη συνέχεια η φιλόλογος – στέλεχος του ΔΚΣΜΡ κ. Μαρία Σπανού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ποιητικής συλλογής, τους συμβολισμούς της αλλά και τις πνευματικές αναζητήσεις του Βασίλη Ν. Πη, όπως αυτές διατυπώνονται και εκφράζονται στο έργο του.

Τον σχολιασμό της ποιητικής συλλογής ολοκλήρωσε η εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Ζέππου εξετάζοντας τις επιρροές του ποιητή από άλλους σημαντικούς σύγχρονους αλλά και παλαιότερους δημιουργούς της Ποίησης και της Λογοτεχνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία του γνωστού Ρόδιου ποιητή κ. Σουλεϊμάν Αλάγιαλη Τσιαλίκ, προσωπικού φίλου του Βασίλη Ν. Πη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ντόπιας λογοτεχνικής παραγωγής.

Ο ίδιος ο ποιητής ευχαρίστησε συγκινημένος το κοινό για την ανταπόκριση στο νέο του έργο και κατέθεσε από ψυχής τις σκέψεις και τα κίνητρα που τον ωθούν να δημιουργεί.

Επιλεγμένα ποιήματα διάβασε η φοιτήτρια ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μανώλια Κώστογλου.
Φίλοι της ποίησης, μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής «Αγέρι Γραφής», καθώς και της Λέσχης Ανάγνωσης του ΔΚΣΜΡ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση γνώρισαν ακόμη καλύτερα τον συντοπίτη μας ποιητή και το έργο του, θέτοντας τις βάσεις και για νέες συνεργασίες.

Στην παρουσίαση επίσης παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Βασίλης Καϋμενάκης.