Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου

Ολοκληρώθηκε και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, που ετοίμασε ο Διευθυντής της κ. Αντώνης Αγγελής, με θέμα την ιστορική επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα. 

Έτσι από τα πολυπληθή τεκμήρια της συλλογής της, ο Διευθυντής βιβλιοθήκης κ. Αντώνης Αγγελής, επέλεξε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά σχετικά με την επέτειο αυτή, και σχετικό υλικό παρουσιάσθηκε στους υπολογιστές και στη συνέχεια, έγινε συζήτηση με τα παιδιά. Η ανταπόκριση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορούσε την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου υπήρξε μεγάλη, όπως φαίνεται από τα σχετικά στοιχεία: 
 


Αναλυτικότερα, από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα τη βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν για το σκοπό αυτό 629 μαθητές και μαθήτριες, όλων των βαθμίδων των σχολείων του νησιού μας, μαζί με 40 εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια πολλά από τα παιδιά που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζουν να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη και να γίνονται μέλη του δανειστικού τμήματος.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου συνεχίζει την παρουσίαση των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, με αυτό που αφορά την Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα τη συμμετοχή των Δωδεκανήσων σε αυτήν. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαρτίου.