Ροδίτισσα φοιτήτρια σε προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Λίγο πριν την έναρξη του 23ου Πανελλήνιου Κοινοβουλίου Νέων, φοιτητές από διακεκριμένα πανεπιστήμια της χώρας μας, μάς εκπροσωπούν στην προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ανάμεσα σε αυτούς και η 22χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου του τμήματος «Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ασφαλειας στη Μεσόγειο», Γιάννια Μαρίνα Αρετή, με καταγωγή από τον Αρχάγγελο.

Η ίδια επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το πανεπιστήμιο μας, καθώς η θεματολογία του συνεδρίου σχετίζεται άμεσα με τις σπουδές της.

Η ελευθερία της έκφρασης των δημοσιογράφων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και το καθεστώς με τους πολιτικούς κρατούμενους ανά τον κόσμο είναι θέματα επίκαιρα, αν αναλογιστούμε τα όσα διαδραματίζονται αυτήν την περίοδο στη Βενεζουέλα.

Είναι σημαντικό να έχουμε νέους που ασχολούνται με διεθνή θέματα και η Φοιτητική Οργάνωση Διεθνών Θεμάτων (SAFIA)  προωθεί τόσο μέσω των συνεδρίων, όσο και μέσω των ερευνητικών της ομάδων την ενασχόληση των φοιτητών με διαφορά διεθνή πέρα από τα ευρωπαϊκά θέματα.