Ο Δημήτρης Γάκης στην παρουσίαση των «Τραγουδιών της Λευτεριάς για τα Δωδεκάνησα» στην Κω

Στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου για την παρουσίαση του βιβλίου – CD του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Καλύμνου, με τίτλο «70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα - ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», παρευρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα μια υπέροχη εκδήλωση που τιμά την ιστορία, τον πολιτισμό και τους αγώνες των Δωδεκανησίων για την Ενσωμάτωση με τον Ελληνικό κορμό.

Συγχαίρω τους συντελεστές για το όμορφο αποτέλεσμα που μας χάρισαν, καθώς επίσης και τους δύο φορείς που σχεδίασαν και υλοποίησαν την εκδήλωση, αποδίδοντας με καλλιτεχνικό τρόπο - μέσα απ’ τα τραγούδα της Λευτεριάς - το αγωνιστικό πνεύμα των νησιωτών στην πορεία για την 7η Μαρτίου 1948, μια ημερομηνία - ορόσημο στην ιστορία του Δωδεκανησιακού λαού.

 

 

Θέλω επίσης, με την ευκαιρία αυτή, να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου ότι εξελίσσεται θετικά η υλοποίηση της πρότασης της πολιτιστικής ομάδας «Αρχιπέλαγος» για την ένταξη της παραδοσιακής ενδυμασίας των νησιών μας - της «Στολής του βρακοφόρου του Αιγαίου», στην Προεδρική Φρουρά.

Σύντομα, το Αιγαίο, η Δωδεκάνησος, θα προβάλλονται σ’ όλο τον πλανήτη μέσα από την ομορφιά της νησιωτικής Στολής και το αγέρωχο παράστημα των Ευζώνων μας».