Παλαίμαχοι: Σαν παλιό σινεμά!

Σαν νοσταλγική, μα συνάμα και τόσο ανθρώπινη και χαρούμενη ασπρόμαυρη ταινία θα προβληθεί στα μάτια των φιλάθλων το σημερινό, από κάθε άποψη ξεχωριστό και μοναδικό, φιλικό παιχνίδι των βετεράνων Ρόδου-Διαγόρα και των παλαίμαχων του ΠΑΟΚ, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου Γιάννη Παυλίδη, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Τα περισσότερα από τα μέλη της αποστολής του «Δικέφαλου του Βορρά» έφτασαν στο νησί χθες το απόγευμα, επισκέφθηκαν αρχικά τα γραφεία-μουσείο των Ρόδιων συναδέλφων τους, στα οποία ξεναγήθηκαν και θυμήθηκαν πάμπολλες παλιές ιστορίες, στη συνέχεια τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ενώ αργότερα το βράδυ βρέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου των οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό.

Σήμερα θα καταφθάσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης και ο συνεργάτης του Άγγελος Μπασινάς, καθώς και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ είναι πραγματικά κρίμα που οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον «Μεγαλέξανδρο» Γιώργο Κούδα, ο οποίος επιθυμούσε μεν να έρθει διακαώς, όμως καθηλώθηκε από ίωση και έμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Στο στάδιο θα εμφανιστούν σήμερα οι Γιώργος Κωστίκος, Γιώργος Σκαρτάδος, Μιχάλης Μπέλλης, Φιλώτας Πέλλιος, Χρήστος Τερζανίδης, Δημήτρης Μήτογλου, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Κώστας Μαλιούφας, Κώστας Λαγωνίδης, Στέφανος Μπορμπόκης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Βαγγέλης Νάστος, Διονύσης Χασιώτης, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Στάθης Βούτσιας, Γιώργος Τουρσουνίδης, Γιάννης Γκιτσιούδης, Κώστας Ιωσηφίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Αντώνης Μαυρέας και Γιάννης Αντωνόπουλος.

Στο περιθώριο του αγώνα θα βραβευτούν άνθρωποι που συνδέουν την ποδοσφαιρική ιστορία του νησιού με αυτή του ΠΑΟΚ, όπως ο «αρχιτέκτονας» της μεγάλης Ρόδου Μιχάλης Μπέλλης, ο βετεράνος πρώην διεθνής Γιώργος Σκαρτάδος, καθώς και οι Γιώργος Κωστίκος και ο Χρήστος Βελλής, οι οποίοι υπηρέτησαν τον Διαγόρα.

Επιπλέον,  για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο θα τιμηθούν οι Ντίνος Δοξόπουλος, Μιχάλης Μάχλης (Διαγόρας), Δημήτρης Ματαράγκας και Μιχάλης Βογιατζάκης (Ρόδος).

Η είσοδος στο γήπεδο είναι δωρεάν, ωστόσο οι φίλαθλοι μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό, προμηθευόμενοι, στην τιμή του 1 ευρώ έκαστος,  λαχνούς της λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώνεται με έπαθλο ένα «τάμπλετ» κι ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας γενιάς.