Με λαμπρότητα εορτάστηκε  η 71η επέτειος της Ενσωμάτωσης

Με λαμπρότητα και με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση στο κέντρο της Ρόδου, εορτάστηκε προχθές, όπως κάθε χρόνο, η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο κέντρο της Ρόδου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και σωμάτων ασφαλείας προκειμένου να τιμηθεί η 71η επέτειος της Ενσωμάτωσης.

Παρόντες στην παρέλαση ήταν μεταξύ άλλων, εκπροσωπώντας την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α.

Αντίστοιχα, μεγαλοπρεπείς ήταν και οι παρελάσεις στα χωριά του νησιού μας αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Πριν την παρέλαση πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία και αμέσως μετά η κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας απο εκπροσώπους κομμάτων και φορέων.

Εντυπωσιακή επίδειξη F-16 στον ουρανό της Ρόδου
Τα βλέμματά τους προς τον γαλάζιο ουρανό της Ρόδου έστρεψαν εκατοντάδες Ροδίτες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσουν το F-16 που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Όπως είχε προαναγγελθεί, αεροσκάφος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς», συμμετείχε στους εορτασμούς για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
Το F-16 για περίπου δέκα λεπτά πραγματοποίησε εντυπωσιακές «φιγούρες» από αέρος, κερδίζοντας το χειροκρότημα του πλήθους που συγκεντρώθηκε στο σημείο από νωρίς το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα «Ζευς» λαμβάνει μέρος στους εορτασμούς τοπικών και εθνικών επετείων, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν είχε συμβεί κάτι ανάλογο.