Αισιοδοξεί για τη νέα σεζόν η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Αισιοδοξεί για τη νέα σεζόν η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Αισιοδοξεί για τη νέα σεζόν η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 983 ΦΟΡΕΣ

Παρά τις δυσκολίες που χαρακτηρίζουν τη φετινή τουριστική περίοδο, εντούτοις υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ρόδος θα τα καταφέρει, γι’ αυτό δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός, αλλά να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο, τόνισε σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ “ΠΑΛΜΟΣ” η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

«Όλοι οι επιχειρηματίες και οι φορείς είναι σε εγρήγορση καθώς είναι μία δύσκολη χρονιά και βλέπουμε προορισμούς οι οποίοι για αρκετά χρόνια είχαν πρόβλημα να ανοίγουν και να μπαίνουν πολύ ανταγωνιστικά στην τουριστική αγορά και να προκαλούν ανταγωνισμό σε σχέση με τις τιμές και τις υπηρεσίες, αλλά θεωρώ ότι η Ρόδος και με την προβολή που γίνεται έχει καταφέρει και έχει κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τη ζήτηση και νομίζω ότι η σεζόν θα εξελιχθεί ομαλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση αν θα μας επηρεάσει το Brexit απάντησε ότι δεν θα έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει όχι τη Ρόδο μόνο αλλά και πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς και όχι μόνο στον τουρισμό. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει όλοι να διαχειριστούμε, όμως η αγγλική αγορά είναι μία ώριμη αγορά που επιλέγει σε μεγάλο ποσοστό της την Ελλάδα και τη Ρόδο, και θεωρώ ότι θα κρατηθεί στα ίδια επίπεδα».

Στην ερώτηση αν η πτώχευση των αεροπορικών εταιρειών συμβάλλει στο να έχουμε λιγότερες αεροπορικές θέσεις είπε χαρακτηριστικά ότι «Έχουμε δει και περισσότερες πτωχεύσεις άρα ας ξεκινήσουμε με μία θετική αύρα για τη νέα σεζόν».

Αναφερόμενη στα μηνύματα από νέες αγορές δήλωσε ότι αυτά έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά χώρες όπως Πολωνία, Σκανδιναβικές, Ισραήλ, κ.λπ. καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία για τη φετινή σεζόν θα είναι με θετικό πρόσημο η κίνηση από αυτές.

Σε ό,τι αφορά την αγορά της Γερμανίας αυτή θα εξελιχθεί ομαλά, σύμφωνα με την κ. Χατζηλαζάρου, η οποία πρόσθεσε ότι παρ’ όλα όσα συμβαίνουν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η Ρόδος τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός ο οποίος μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των προσδοκιών που έχουν οι επισκέπτες μας οι οποίοι προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας. Στην ερώτηση, τι έχουμε να περιμένουμε φέτος από τη ρωσική αγορά, απάντησε ότι η ρωσική αγορά βρίσκεται σε μία φάση σταθεροποίησης, και είναι δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις με παλαιότερα χρόνια. Η κίνηση από τη χώρα σχετίζεται με τα γενικότερα πολιτικά δεδομένα, και η αύξηση που είχαμε ήταν συγκυριακή και δεν κρατήθηκε γιατί κατέρρευσαν αεροπορικές εταιρείες και πρακτορεία της Ρωσίας.

«Θεωρώ ότι θα παραμείνουμε στα περσινά δεδομένα αλλά ευελπιστούμε από την παρουσία μας στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να έρθει στη Ρόδο» δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού ενώ αναφερόμενη σε άλλες αγορές δήλωσε τα εξής: «Από Σκανδιναβία υπάρχει μία τάση ανόδου ενώ και η αγορά της Αμερικής είναι εν δυνάμει ώριμη και βλέπουμε να ανεβαίνουν τα ποσοστά των Αμερικανών που επιλέγουν την Ελλάδα και τη Ρόδο αφού το νησί μας έχει μπει στο χάρτη των τουριστών αυτών.

Όσο για την κινεζική αγορά παρά τις πολλές ιδιομορφίες της μπορούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά της όπως και από Ινδία που επίσης υπάρχει ενδιαφέρον.»

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες