Νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Γιώργος Κασσάρας

Έναν ακόμη εκπρόσωπο στην κυβέρνηση αποκτάει η Δωδεκάνησος, μετά τους Νεκτάριο Σαντορινιό (αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας) και Μιχάλη Κόκκινο (γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» πρόκειται για τον Γιώργο Κασσάρα ο οποίος επελέγη ως νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη θέση του Ιωάννη Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη, που παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών.

Ο κ. Κασσάρας που κατάγεται από την Κάλυμνο, είναι οικονομολόγος και εκλέχθηκε βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Ωστόσο το 2012 καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και διεγράφη από τον Γιώργο Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ακολούθως με επτά ακόμη διαγραμμένους βουλευτές συνέστησαν το κόμμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» με επικεφαλής τους Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη.

Υπήρξε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών από το 1975 έως και το 2009, όταν και παραιτήθηκε για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής.

Έχει επίσης πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου (Μάρτιος - Δεκέμβριος 2010), πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (2000-2002), αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (1997-2000) και μέλος της διοίκησης (1995-1997), πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων (1997 – 1999), καθώς επίσης και πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών των Ν. Αχαΐας – Ηλείας – Κεφαλληνίας και Ζακύνθου (1984 – 1986).