Δολιοφθορά από αγνώστους στο αρδευτικό σύστημα της Μαλώνας!

Δολιοφθορά στο αρδευτικό σύστημα της Μαλώνας προξένησαν άγνωστοι δράστες τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει επίσημα η περίοδος ποτίσματος των εσπεριδοειδών.

 Αναλυτικότερα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αναστάσιος Καραγιάννης, διαπίστωσε ότι είχαν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς δέκα αρδευτικοί κρουνοί.

Άμεσα ενημέρωσε τη ΔΕΥΑΡ, στελέχη της οποίας με τη σειρά τους σε επιτόπια έρευνα που έκαναν, επιβεβαίωσαν τα παραπάνω.

Μάλιστα με βάση την έκθεσή τους το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ!

Εντούτοις από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης δεν έμειναν άπραγοι, καθώς κατέθεσαν και μήνυση κατ’ αγνώστων, καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, όπως φωτογραφικό υλικό όπου φαίνονται νωπά τα σημάδια στο έδαφος από τροχούς σκαπτικού μηχανήματος.
 


Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Αγαπητός Πάλλας δήλωσε απογοητευμένος από τη συγκεκριμένη κατάσταση και υπογράμμισε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των κοινοτήτων της Ρόδου. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η δημιουργία τέτοιων προβλημάτων.
 


Οι κάτοικοι της Μαλώνας είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση και περιμένουν φυσικά την αποκατάσταση των ζημιών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού σύντομα ξεκινά η αρδευτική περίοδος.

Όταν υπάρχουν όμως τέτοιες δολιοφθορές από ασυνείδητους, ρωτώ τι παραπάνω να κάνει η ΔΕΥΑΡ και ο δήμος Ρόδου».