Χρηματοδοτείται με 2 εκατομμύρια ευρώ η αποκατάσταση της υπαίθριας αγοράς στο Λακκί Λέρου

Χρηματοδοτείται με 2 εκατομμύρια ευρώ η αποκατάσταση της υπαίθριας αγοράς στο Λακκί Λέρου

Χρηματοδοτείται με 2 εκατομμύρια ευρώ η αποκατάσταση της υπαίθριας αγοράς στο Λακκί Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Θα λειτουργήσει ως διαδραστικό μουσείο αγροδιατροφής

Την ένταξη έργου για αποκατάσταση και ανάδειξη της υπαίθριας αγοράς στο Λακκί της Λέρου υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα.

Το εν λόγω έργο θα έχει προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να χρηματοδοτηθείι η αποκατάσταση του κτιρίου της Υπαίθριας Αγοράς που βρίσκεται στο Λακκί της Λέρου με σκοπό την επαναλειτουργία του, αυτή τη φορά ως Διαδραστικό Μουσείο Αγροδιατροφής.

Ειδικότερα, οι χώροι του μουσείου θα αναπτυχτούν σε πέντε (5) επίπεδα:

  • Στον ισόγειο χώρο, θα λειτουργεί η υποδοχή, η Ακαδημία, που θα φιλοξενεί εργαστήρια για την εκπαίδευση των επισκεπτών σε θέματα διατροφής, ένας ειδικός χώρος παιχνιδιού για τα σχολεία που θα επισκέπτονται το Μουσείο. καθώς και κυλικείο που θα προσφέρει τοπικά προϊόντα και πωλητήριο εκθεμάτων

  • Στον Α' Όροφο θα αναπτύσσεται ο κύριος χώρος της έκθεσης που θα επεκτείνεται και στο δώμα της λότζιας καθώς και στο δώμα του Β΄ ορόφου.

  • Στον Β΄ όροφο θα φιλοξενείται ο κήπος του Μουσείου (200 τ.μ.) με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

  • Στον Γ' όροφο του Πύργου θα διαμορφωθεί ο χώρος της βιβλιοθήκης και του αρχείου σχετικά με την ιστορία της Λέρου και τέλος στον Δ' όροφο θα διαμορφωθεί αίθουσα συνεδριάσεων.

  • Περιμετρικά της στοάς, στο ισόγειο του κτιρίου, θα υπάρχει χώρος έκθεσης και προβολής τοπικών προϊόντων. Στο χώρο αυτό πρόκειται να μισθωθούν πάγκοι σε τοπικές επιχειρήσεις για την προβολή, προώθηση αλλά και πώληση τοπικών προϊόντων. Οι πάγκοι αυτοί θα βρίσκονται ανάμεσα στα κατακόρυφα συστήματα έκθεσης της στοάς με σκοπό την ένταξη και ενσωμάτωση της ιστορίας, του πολιτισμού και της διατροφής σε ένα ενιαίο σύνολο.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το κτίριο θα είναι πλήρως λειτουργικό ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας μια σημαντική ώθηση στην πολιτιστική ζωή του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων