Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Τ.Ο. Καρπάθου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Λαχανάς

Επιστολή προς τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπάθου, τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και στον γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλε ο κ. Γιάννης Λαχανάς, με την οποία τους γνωστοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από την κομματική θέση την οποία κατέχει.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι,

Κυρίες και Κύριοι του Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπάθου της Νέας Δημοκρατίας. Στις επικείμενες ευρωεκλογές της 26 Μαΐου  στις οποίες ο Πρόεδρος μας  και αυριανός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις έχει χαρακτηρίσει  δημοψηφιστικού  χαρακτήρα θα πορευτούμε ενωμένοι.

Όπως ενωμένοι και πιστοί στις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης θα δώσουμε τη μάχη ώστε στις εθνικές εκλογές όχι απλά η Νέα Δημοκρατία να καταστεί μόνο αυτοδύναμη αλλά και κοινοβουλευτικά και πολιτικά ισχυρή. Θα δώσουμε δηλαδή τη μάχη ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, οδηγώντας τη χώρα στην κανονικότητα.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την αποστολή και το καθήκον μας για να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις δύο αυτές καθοριστικές πολιτικές αναμετρήσεις που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας.

Είμαι σίγουρός ότι όλοι στο πλευρό του Αρχηγού της Παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη θα δώσουμε και τις δύο αυτές μάχες νικηφόρα απέναντι στις δυνάμεις της στασιμότητας, του λαϊκισμού και της αστάθειας που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ως άτομο που διαπνέεται από αρχές φιλελευθερισμού θεωρώ ότι μπορώ και  οφείλω να σταθμίσω το καλό των συμπολιτών μας Κασίων και Καρπαθίων, αλλά και των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό προτίθεμαι να συμμετάσχω σε μία ανεξάρτητη και υπερκομματική παράταξη.

Δεδομένης λοιπόν προσωπικής μου επιλογής και του χρόνου που θα απαιτηθεί εκ των πραγμάτων, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις υψηλές προσδοκίες που απορρέουν από την θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο.  θεωρώ ότι οφείλω να θέσω στην διάθεση των οργάνων την παραίτηση μου.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω πιστός στις αρχές της Παράταξης του Ιδρυτής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως   ήμουν, είμαι  και θα παραμείνω δίπλα στον σημερινό αρχηγό μας και αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση  αλλά  και εκτίμηση στην αγαστή μέχρι σήμερα συνεργασία μας υποβάλλω την παραίτηση μου από  Πρόεδρος της  ΔΗΜ.Τ.Ο.  και σας δηλώνω ότι η επόμενη μέρα όχι μόνο θα μας βρει μαζί αλλά και σε μία καλύτερη εποχή για το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Λαχανάς