Ρόδος: Κούρεμα χρέους κατά 78% πέτυχε ζευγάρι συμπολιτών μας!

«Κούρεμα» χρέους σε ποσοστό 78% πέτυχε ζευγάρι συμπολιτών μας με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, για τα δάνεια που είχε λάβει από τράπεζες.

Ο  59χρονος και η 50χρονη σύζυγός του, οι οποίοι έχουν και ένα παιδί, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου καταφέρνοντας έτσι από τις περίπου 295.000 ευρώ που ήταν οι αρχικές τους οφειλές προς τράπεζες να καλούνται τώρα να καταβάλλουν σε μηνιαίες δόσεις τις περίπου 65.000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτησή τους, τα δάνεια τα είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια όπου είχαν περισσότερα έσοδα από τις εργασίες τους. Ωστόσο πλέον το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης αλλά και εξαιτίας σοβαρών  προβλημάτων υγείας του συζύγου, ο οποίος έχει ποσοστό αναπηρίας 85% και λαμβάνει ως εισόδημα μόνο μία μικρή αναπηρική σύνταξη.

Έτσι το ζευγάρι, αδυνατούσε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες με αποτέλεσμα τη συσσώρευση των οφειλών τους και αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και έτσι το ζευγάρι θα καταβάλλει με «έκπτωση» κατά 78% τις οφειλές που έχει.