Ανέλαβε χθες καθήκοντα  ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ

Παρουσία του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Γεωργίου Δημητρόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή παράδοσης παραλαβής της διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, από τον Αντιστράτηγο ε.α. Γρηγόριο Ρουμάνη στον Υποστράτηγο Νικόλαο Φλάρη.

Στην τελετή, η οποία έγινε στη Στρατιωτική Μεραρχία στα Κοσκινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, και παρευρέθηκαν ο τέως αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιάννης Φλεβάρης, Θωμάς Σωτρίλλης και Φιλήμονας Ζαννετίδης, οι  πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Τσιτσικάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Χρήστος Ευστρατίου,   εθνοφύλακες, έφεδροι αξιωματικοί και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Αντιστράτηγου Γρηγόρη Ρουμάνη, ο οποίος ολοκλήρωσε, εδώ στη Ρόδο, τη σταδιοδρομία του μετά από 37 χρόνια στο Στρατό Ξηράς.

«Εργάστηκα με κύριο πρωτίστως σκοπό, τη διατήρηση και τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μεραρχίας, ενός από τους επίλεκτους σχηματισμούς του Στρατού μας, με γνώμονα ότι ο άνθρωπος είναι το καλύτερο οπλικό σύστημα που διαθέτουμε. Δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση του προσωπικού και στη στρατιωτική αγωγή, αγωνιστήκαμε από κοινού για τη βελτίωση της ποιότητας, της επαγγελματικής κατάστασης του ανθρώπινου δυναμικού μας και της επαύξησης των δυνατοτήτων του, προς αποτροπή κάθε απόπειρας εχθρικής επιβουλής, διατηρώντας το αγαθό της άμυνας και της ασφαλείας , αλώβητο» τόνισε ο κ. Ρουμάνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το «έργο τους ήταν δύσκολο  αλλά τιμητικό, επιτελέσθηκε με υπομονή και επιμονή, θάρρος, τόλμη, πάθος και γενναιοψυχία και τελικά με επιτυχία. Υπήρξε αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, με ορθολογικό προγραμματισμό, με αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με πλήρη εκμετάλλευση των υπαρχόντων μέσων και με την πλέον πρόσφορη διαχείριση των διατιθέμενων οικονομικών πόρων».

Ο απερχόμενος διοικητής της Μεραρχίας, δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που διετέλεσε Διοικητής της 95 ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ «ΔΙΑΓΩΡΙΔΩΝ» και ευχαρίστησε την ηγεσία που του εμπιστεύθηκε τη διοίκηση ενός τόσο σπουδαίου για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας σχηματισμού. Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατεύσιμους, πολιτικό προσωπικό και εθνοφύλακες, ο κ. Ρουμάνης τους είπε πως θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι που υπηρετούν στην 95 ΑΔΤΕ και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται «με  τον ίδιο αξιοσημείωτο ζήλο, πάθος, αγάπη και υπευθυνότητα».

Τέλος ο κ. Ρουμάνης στο νέο διοικητή, «τον καθ’ όλα άξιο, αγαπητό συνάδελφο ,συμμαθητή και φίλο Υποστράτηγο Νικόλαο Φλάρη», ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, και εξέφρασε  τη βεβαιότητα ότι «η παράδοση και η ανοδική πορεία μας θα συνεχισθεί, υπό την καθοδήγησή του, με τη συλλογική προσπάθεια όλων σας».

Ο νέος διοικητής
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Φλάρης,  δήλωσε πως «διακατέχεται από συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης, τιμής και ευθύνης καθόσον η ηγεσία του εμπιστεύτηκε τη Διοίκηση ενός Επίλεκτου Σχηματισμού σε έναν ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της Ελληνικής Επικράτειας. Μιας Διοίκησης  με μονάδες και ανεξ. Υπομονάδες διάσπαρτες στην αγκαλιά του Αιγαίου μας όπου το προσωπικό μας διαπρέπει με την ακατάβλητη και υπερχειλίζουσα δραστηριότητά του σε καθημερινή βάση».

Ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «δεσμεύθηκε προκαταβολικά ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνάμεις του, για συνεχίσει το έργο των πανάξιων και διακριθέντων προκατόχων του με αυστηρή προσήλωση στο καθήκον και με πυλώνες την αξιοκρατία, εντιμότητα και αμερόληπτη διοίκηση».

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι αναλαμβάνω τη Διοίκηση ενός ιδιαίτερου και κρίσιμου Σχηματισμού της ΑΣΔΕΝ, ταγμένου στα ευαίσθητα νοτιοανατολικά θαλάσσια σύνορα – προμαχώνα της Πατρίδας μας, σε κομβική θέση στο γεωπολιτικό παίγνιο, ο οποίος όταν απαιτηθεί θα κληθεί να υπερασπιστεί τις επάλξεις του Ελληνισμού- είπε ο κ. Φλάρης.

Αποτελεί δε, ύψιστο καθήκον μας η προβολή Αποτροπής, που ενισχύει ποιοτικά την υπαρκτή ικανότητα άμεσης αντίδρασης, καθώς και η διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας, εστιαζόμενοι στην υψηλή εργατικότητα, σκληρή εκπαίδευση στο πεδίο, με ευρεία χρήση όλων των οπλικών συστημάτων, ημέρα και νύχτα.

Η οικονομική συγκυρία και οι βαθμοί της οικονομικής ελευθερίας τα τελευταία έτη, μας υποχρέωσαν να αναζητήσουμε ποικίλες προσεγγίσεις στην ανάπτυξη καινοτόμων και πρωτότυπων δράσεων, για τη διατήρηση σε υψηλό βαθμό του αξιόμαχου του στρατού μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ή άλλοθι για μειωμένη προσπάθεια ή συμβιβασμούς, ως προς το αναγκαίο επίπεδο της μαχητικής μας ισχύος.

Αντιθέτως, συνυπολογίζοντας σε ρεαλιστική βάση την επίδραση και τις επιπτώσεις, παρουσιάζεται ευκαιρία περαιτέρω ανάδειξης και εκμετάλλευσης των μη υλικών παραγόντων της μαχητικής μας ισχύος όπως τα ψυχικά χαρακτηριστικά του προσωπικού, η οργάνωση, η ηγεσία  και η ιστορική παράδοση.

Υπόσχομαι ότι η διοίκησή μου θα είναι ανθρωποκεντρική σύμφωνη με τους νόμους και του Στρατιωτικούς Κανονισμούς και θα ζητήσω από όλους την τήρησή τους χωρίς καμία εξαίρεση.
Με τη βοήθεια του Θεού, αφοσίωση και προσήλωση στην αποστολή μας, εμπιστοσύνη στους προϊστάμενούς μας και στις ικανότητές μας, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Η εδώ παρουσία μας θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας έναντι κάθε απειλής, εμπεδώνοντας στους κατοίκους και ακρίτες των νησιών μας το αίσθημα ασφάλειας, συνδράμοντας ενεργά και επιτρέποντάς τους να αφιερωθούν απερίσπαστα σε έργα ειρήνης, δημιουργίας και ευημερίας.
Ευχόμενος  ολόψυχα σε όλους  Υγεία, δύναμη κα τύχη».