Στη Ρόδο τη Δευτέρα ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Μ. Αγγελόπουλος

Στη Ρόδο τη Δευτέρα ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Μ. Αγγελόπουλος

Στη Ρόδο τη Δευτέρα ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Μ. Αγγελόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής κος Αγγελόπουλος, προκειμένου να έχει επαφές και συναντήσεις με τοπικούς εκπροσώπους φορέων κι αρχών, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κος Μιχάλης Αγγελόπουλος, που είναι εν ενεργεία δήμαρχος της Σάμου, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με απόφαση του ίδιου του προέδρου κου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά το θεμελιώδες και πιο ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας και ο ρόλος της σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, από τον Ευρωσκεπτικισμό και την άνοδο των ακραίων φωνών, έως τις οικονομικές ανισότητες, τις διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης και τη φύλαξη των συνόρων της, αναγκαστικά πρέπει να είναι αναβαθμισμένος.

Ο ίδιος, είναι αντιπρόεδρος του Κογκρέσου τοπικών και περιφερειακών αρχών του συμβουλίου της Ευρώπης, σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Universite Libre de Bruxelles) και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Σπουδών στο Παρίσι (Centre d’Etudes Diplomatiques et Strategiques).

Από το 1986 μέχρι το 2004 άσκησε μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Κοινοτικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παράλληλα, διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για 9 χρόνια, από το 1995 μέχρι το 2004, και Επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Νομικών θεμάτων & Δικαιωμάτων των πολιτών, στην Επιτροπή Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ανήκοντας στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1986-1989).

Από το 2004 έως και το 2007 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου σημειώθηκε αύξηση της απορροφητικότητας έργων του ΠΕΠ ΑΜΘ από 13%-70% και παράλληλα εγκρίθηκαν 250 ιδιωτικές επενδύσεις 200.000.000 ευρώ.

Την ίδια περίοδο ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR), στην οποία συμμετέχουν 160 ευρωπαϊκές περιφέρειες. Από το 2008 έως το 2009 διετέλεσε Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος και συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη αξιοποίησης κοινοτικών πόρων του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», προϋπολογισμού 675.000.000 ευρώ. Το 2013 ανέλαβε Νομικός Σύμβουλος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ).
Τον Σεπτέμβριο του 2014 εξελέγην Δήμαρχος Σάμου.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Είμαι ταυτόχρονα πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Από τον Δεκέμβριο του 2014 είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τον Οκτώβριο 2016 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από τον Οκτώβριο 2016 είμαι επίσης και Αντιπρόεδρος στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ/ΡΡΕ).

Παράλληλα, είναι πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης (European Movement International), της παλαιότερης και πολιτικά πιο σημαντικής πανευρωπαϊκής οργάνωσης για την Ένωση της Ευρώπης με μέλη σε 36 χώρες). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Σπουδών καθώς και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»