Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ για τις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση για την προστασία των ηλικιωμένων από τις τηλεφωνικές απάτες πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο ΚΑΠΗ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και δόθηκαν συμβουλές ανάγνωσης και αποφυγής εξαπάτησης.
Πιο συγκεκριμένα, με θεματολογία τις τηλεφωνικές απάτες, διοργανώθηκε προχθές το πρωί στο χώρο που στεγάζεται το Α’ ΚΑΠΗ Ρόδου ομιλία προς συνταξιούχους και ηλικιωμένους πολίτες.

Την ομιλία πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι παρουσίασαν ενδεικτικά τις συνηθέστερες μεθόδους απάτης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και έδωσαν συμβουλές αναγνώρισης και αποφυγής εξαπάτησης.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».

Υπενθυμίζεται ότι:
•    Η ταυτότητα του ατόμου που καλεί τηλεφωνικά δεν είναι πάντοτε αυτή που δηλώνει.
•    Στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ την καταβολή χρηματικών ποσών.
•    Τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες Υπηρεσίες δεν στέλνουν ποτέ υπαλλήλους τους σε σπίτια ή δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων.
•    Απαιτείται επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες πριν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή που προτείνουν άγνωστοι, προβάλλοντας διάφορα προσχήματα.