Φιλανθρωπικός σύλλογος ιδρύθηκε στη Ρόδο

Ένας καινούργιος σύλλογος δημιουργήθηκε στη Ρόδο με την ονομασία «Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αγία Σοφία», δίνοντας στην ουσία νομική μορφή στις δράσεις αλληλεγγύης που έκαναν το προηγούμενο διάστημα συμπολίτες μας.

Όπως είπε σε δηλώσεις της χθες καταρχήν η γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση κα Σοφία Μανιά, ο Σύλλογος είναι καθαρά φιλανθρωπικός, πρόκειται για μία άτυπη ομάδα η οποία τώρα έγινε και σύλλογος και έχει σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, όπως έκαναν πάντα, οικογένειες και γενικά όπου υπάρχει ανάγκη, ακόμα και δομές και γενικά όπου τους χρειαστούν οι κάτοικοι της Ρόδου και της Δωδεκανήσου.

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Παναγιώτης Αθανασάς, ταμίας κ. Χρήστος Νικολαΐδης, Γραμματέας η κα Κατερίνα Γιαμαλή ενώ ήδη έχει 42 μέλη που είναι ιδρυτές του Συλλόγου, ανάμεσά τους το μέλος της Δημοτικής Αρχής κ. Σάββας Καλαθενός και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς.

Όπως είπαν, λοιπόν, χθες, όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησαν καθόλου το φιλανθρωπικό τους έργο, απλώς πλέον έχουν τη μορφή συλλόγου. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν προσωρινή στέγαση στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου, ωστόσο ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τους έχει υποσχεθεί ότι ο Δήμος θα τους παραχωρήσει στέγη.

Όπως είπε ο κ. Αθανασάς, ο στόχος του συλλόγου είναι να ξαναεντάξουν ανθρώπους στην κοινωνία και να τους βοηθήσουν με πολλούς τρόπους. «Όλοι θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, και πάνω από τις δυνάμεις μας», είπε και ανέφερε ότι το έχουν κάνει στο παρελθόν στη Νότια Ρόδο και πιστεύουν ότι είναι εφικτό, δηλαδή η επανένταξη ανθρώπων στην κοινωνία.

Ο κ. Παγκάς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κα Μανιά για τις δράσεις της το προηγούμενο διάστημα οι οποίες βοηθούν το κοινωνικό σύνολο και ειδικά τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Είπε ότι γνώρισε τη δράση της ίδιας και της ομάδας της όταν είχαμε τις μεγάλες ροές στη Ρόδο προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και δεν μπορούσε να αρνηθεί μία συμμετοχή στον Σύλλογο. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχει δέσμευση για την παραχώρηση στον Σύλλογο ενός χώρου στην πόλη ώστε να διευκολυνθούν οι διανομές κτλ. 

Τέλος, μέλη του Συλλόγου είπαν χθες ότι το δίκτυο των εθελοντών της κας Μανιά  έγινε με τον καιρό και σήμερα παίρνει τη μορφή συλλόγου αλλά ήδη κουβαλάει το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που έχει ήδη κάνει η ίδια. Μάλιστα, σήμερα  βοηθάει 45 οικογένειες και σε περιόδους όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα αυτές φθάνουν τις 65 ακόμα και 70.