Πολωνός κατηγορείται για δεκαπέντε διαρρήξεις

Πολωνός κατηγορείται  για δεκαπέντε διαρρήξεις

Πολωνός κατηγορείται για δεκαπέντε διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 570 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα δικαστεί την προσεχή εβδομάδα, 37χρονος αλλοδαπός από την Πολωνία κατηγορούμενος για 15 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και επιχειρήσεις της περιοχής μας, τις οποίες, όπως δηλώνει, διέπραξε προκειμένου να πουλάει τα κλοπιμαία για να ζήσει!

Ο αλλοδαπός κατηγορείται συνολικά για τη διάπραξη 12 διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, δύο σε επιχειρήσεις και μία σε αποθήκη τις οποίες έκανε πριν το τέλος Ιανουαρίου 2016, οπότε και συνελήφθη.
Στο τέλος του 2016, η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 37χρονος Πολωνός άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο συγκεκριμένος Πολωνός βρίσκεται αρκετά χρόνια στη Ρόδο και το προηγούμενο διάστημα από τη σύλληψή του διέμενε σε «σπηλιά» στην ευρύτερη περιοχή των Δασκάλων. Σε εκείνη την περιοχή άλλωστε, όπως επίσης και σε Ροδίνι και Ανάληψη, δραστηριοποιούνταν σε ότι αφορά τις διαρρήξεις από τις οποίες έπαιρνε ό,τι έβρισκε για να τα πουλήσει!

Συνολικά ο 37χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016 διέπραξε 12 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, δύο σε επιχειρήσεις και μία σε αποθήκη, όλες στις παραπάνω περιοχές.

Η σύλληψή του έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2016 τις πρώτες πρωινές ώρες όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον αλλοδαπό να περιεργάζεται σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο επρόκειτο προφανώς να διαρρήξει. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 37χρονο Πολωνό και από την προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε η δράση του.

Στην κατοχή του 37χρονου αλλά και στο χώρο “στη σπηλιά” που διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Πλήθος διαρρηκτών-κοπτικών εργαλεία, λουκέτων και φακών
• Ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές (laptops-tablets) και εξοπλισμός
• Αεροβόλο πιστόλι
• Φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
• Κινητά τηλέφωνα
• Μαχαίρια με λάμες μήκους 20 και 27 εκατοστών
• Πλήθος μικροαντικειμένων – εξαρτημάτων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου είχε αποδεχτεί τις πράξεις του και είχε δηλώσει πως διέπραττε τις διαρρήξεις προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει. Μάλιστα φέρεται να πρόσθεσε πως χρησιμοποιούσε τα χρήματα που έβρισκε και τα υπόλοιπα αντικείμενα τα άφηνε απλώς στην “σπηλιά” που ζούσε, όπου τα βρήκαν και οι αστυνομικοί, καθώς δεν ήξερε τι να τα κάνει. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 37χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του