Το υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει τον σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του αναπληρωτή υπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού στο αίτημα του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες», για τη  χρηματοδότηση της μετάφρασης των βιβλίων του συλλόγου για την ελιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μετάφραση  στα γαλλικά του δίτομου έργου της Μαρίας Ανδρουλάκη-Σακαρέλλου, «Η ελιά στον πολιτισμό της Ρόδου», τόμος 1  και  Λουΐζας Καραπιδάκη, «Μαθαίνω για την ελιά και το λάδι», τόμος 2, στο πλαίσιο «Δράσεις και εκδηλώσεις προβολής του Αιγαίου (Συνέδρια, εκδόσεις, παραγωγή ταινιών, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις κτλ) καθώς και την κάλυψη δαπανών που εξυπηρετούν σχετικούς σκοπούς και βελτιώνουν το πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων των νησιών». Δηλαδή την έκδοση του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας  της Ακαδημίας Αθηνών,   στη σειρά  Εκπαιδευτικά Προγράμματα 1, με  συνεκδότες τον Δήμο Καμείρου, τη Βιβλιοθήκη Δήμου Καμείρου  και τον Πολιτιστικό Ομιλο Απολλώνων Ρόδου «Νέοι Ορίζοντες»,  Αθήνα 2010.   

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου: «Με τη μετάφραση και την έκδοση  των βιβλίων στα γαλλικά  που θα ακολουθήσει, ο σύλλογός μας αναδεικνύει την εξωστρέφειά του και πραγματοποιεί ένα τεράστιο βήμα  προβάλλοντας   τον  λαϊκό  πολιτισμό των Απολλώνων, του νησιού μας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στον γαλλόφωνο κόσμο.

Ο Όμιλός μας ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο και τον συμπατριώτη μας αναπληρωτή υπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό για τη σημαντική αυτή στήριξη στην προσπάθειά μας και γενικά στο ταπεινό αλλά χρήσιμο έργο του Συλλόγου μας».