Ηλίας Τσαβαρής: «Οι Συμιακοί της Ρόδου ψήφισαν»!

Ηλίας Τσαβαρής: «Οι Συμιακοί της Ρόδου ψήφισαν»!

Ηλίας Τσαβαρής: «Οι Συμιακοί της Ρόδου ψήφισαν»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1202 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Σύμης κ. Ηλία Τσαβαρή αναφέρει τα εξής:

Η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Αλλάζουμε! Σύμη για όλους» του υποψήφιου για τον δήμο Σύμης Ηλία Τσαβαρη, έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 σε κατάμεστη αίθουσα από κόσμο του ξενοδοχείου Plaza της Ρόδου.

Συμιακοί της Ρόδου και όχι μόνο έδωσαν το παρόν δίνοντας παλμό στην συγκέντρωση και δύναμη στον νέο, άφθαρτο και εμφανώς τρακαρισμένο πολιτικό.

Ο κύριος Τσαβαρης έδειξε την ανθρώπινη και επικοινωνιακή πλευρά του, χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν το λογοπαίγνιο που έκανε με τον μετρ του συμιακου θεάτρου Μανώλη Αντώνογλου χαρακτηριστικά του είπε «Μανώλη δεν νομίζω με τα σαρδάμ που έκανα να με κάνεις σενάριο για το συμιακο θέατρο του καλοκαιριού».

Μεταξύ των προσώπων που παρευρέθηκαν στην ομιλία ήταν ο Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου, οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, εκπρόσωπος του Βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, ο Αντιπεριφερειαρχης Νοτίου Αιγαίου Ζανετίδης Φιλήμωνας, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Γιασιράνη Χαρούλα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τσοπανάκης Δημήτρης και Μπαριανάκης Μιχάλης, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, με την Παράταξη «#ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ», με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο Αγγέλου Μαρία- Γραμματέας Νησιώτικής Πολιτικής των ΑΝΕΛ, Μαργέλος Σταμάτης και Μπεχιζέ Σελλαβτζή – Ζαναστάκη, ο Κουνάκης Παναγιώτης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη του Δημήτρη Γλυνού, ο Παγκάς Μίλτος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, η Μαντικού Εύα κ Καμπούρης Γιάννης υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το Συνδυασμό « ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ», ο Φαρμακίδης Νικόλαος, Πρόξενος της Ιταλίας στην Ρόδο, ο Αντώνογλου Μανώλης, Διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου κ ο πρόεδρος του συλλόγου συμιακών ρόδου ο ΓΛΑΥΚΟΣ.

Στην ομιλία του ανέπτυξε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις, τις αρχές και τμήμα του προγράμματος του συνδυασμού του. Άσκησε κριτική στην απραξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής που έχει καταδικάσει την Σύμη σε τέλμα και τόνισε την αδήριτη ανάγκη να υπάρξει αλλαγή σ΄αυτές τις Δημοτικές Εκλογές. Ο υποψήφιος δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε: «είμαι πολύ συγκινημένος από την μεγάλη συμμετοχή και τον παλμό που υπήρξε.

Με σύνθημα εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν, μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς στο μέλλον αλλάζουμε Σύμη για όλους. Για να γυρίσουμε σελίδα. Γιατί περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Σύμη έχει ανάγκη αλλαγής πορείας προς την πραγματική πρόοδο σε όλους τους τομείς. Στην οικονομία, στον τουρισμό, στην ανάπτυξη, στην πρωτοπορία της μικρής κοινωνίας μας, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονασμάτων της.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από στασιμότητα και μιζέρια. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική των διακρίσεων σε βάρος των πολιτών της Σύμης που διαφωνούν με το πολιτικό ήθος της σημερινής εξουσίας και τα πεπραγμένα.

Θέλουμε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που έχει πάρει το νησί μας. Θέλουμε ίση μεταχείριση των πολιτών και κυρίως των επαγγελματιών εκείνων που αγωνίζονται στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, όχι μόνο για να επιβιώσουν αλλά και να επενδύσουν στον τόπο μας αλλά βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου.

Γιατί απλούστατα, δεν αρέσουν στην σημερινή δημοτική αρχή. Είναι θλιβερό, άνθρωποι που αγαπούν το νησί, άνθρωποι δημιουργικοί να μπαίνουν στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νησιού, επειδή επικρατούν πολιτικέςσκοπιμότητες και συμφέροντα. Όλα αυτά που μας πληγώνουν, να τα αποτρέψουμε. Να δώσουμε ένα νέο ήθος εξουσίας.

Να δώσουμε την ζωντάνια που χρειάζεται η Σύμη. Είναι το όνειρό μας! Η φιλοδοξία μας!» Αναφέρθηκα στους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους εχει στηριχτεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες,αλλά και την συμβολή τεχνοκρατών και ειδικών επιστημόνων,μια συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της Σύμης.

Ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια να συμμετέχω στα δημοτικά δρώμενα. Αυτά τα χρόνια έτρεξα, κατέθεσα προτάσεις, προώθησα πρωτοβουλίες. Πάντα προτεραιότητα μου ήταν να είμαι χρήσιμος, να συμβάλω σε λύσεις, να συγκρούομαι όπου και όταν είναι ανάγκη για να σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή.

Σίγουρα κ εγώ έκανα λάθη, άνθρωπος είμαι Αυτά τα χρόνια ήταν χρόνια συσσώρευσης εμπειριών, γνώσης, προσφοράς. Σήμερα αποφάσισα να σας ζητήσω να μου δώσετε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ να συνεχίσω με νέες δυνατότητες αυτή την πορεία, ως Δήμαρχος πια.

Ξεκίνησα, ξεκινήσαμε μαζί με πολύτιμους συνεργάτες και ανθρώπους από όλο το κοινωνικό- επαγγελματικό- οικονομικό- πολιτικό φάσμα πριν λίγους μήνες και ήδη δημιουργείται ένα κύμα υποστήριξης της υποψηφιότητας, που πιστεύω ότι από σήμερα θα ενισχυθεί κι άλλο. Σας ζητάω να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια.Προχωράμε μπροστά με σκληρή δουλειά με πρόγραμμα και λαϊκή συμμετοχή.

Κοιτάμε μπροστά. Αλλάζουμε Σύμη για όλους.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε μια μεγάλη ανατροπή, σε μια ριζική Αλλαγή στις εκλογές του Μαΐου».

Οι τέσσερις πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης του είναι οι: Μερκούρης Λεριάς, Γιώργος Τσίγκος, Μαρία Αρφαρά Κακκακιού, Πανορμίτης Πέτρου.

Ολόκληρη η ομιλία

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Φίλες και φίλοι της Σύμης,

Σας Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή παρουσία σας,

Σας ευχαριστώ για τη μαζική ανταπόκρισή σας στο προσκλητήριο μας, που σηματοδοτεί τον κοινό μας αγώνα, για να ανακτήσει η Σύμη μας την χαμένη αξιοπρέπεια, την ακτινοβολία και την αίγλη που τής αξίζουν.

Γιατί η Σύμη μας δεν είναι μόνο ένα πανέμορφο νησί προικισμένο από το Θεό και τη φύση.

Η Σύμη, το νησί του Νηρέα και τις Αίγλης επί τρεις χιλιετίες είχε μία βαριά ιστορία, μία ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά και παραδόσεις, που δεν μπορεί κανείς να την αγνοεί , και το χειρότερο να την υποβαθμίζει όπως συμβαίνει σήμερα.

Ειλικρινά, η σημερινή παρουσία σας με συγκινεί βαθιά. Ταυτόχρονα, όμως, με γεμίζει με ευθύνη, αλλά και δύναμη.

Ως υποψήφιος δήμαρχος, εγώ και οι συναγωνιστές μου διαλέξαμε τη Ρόδο για την έναρξη του προεκλογικού μας αγώνα , σε αυτόν τον γνήσια συμιακό και πάντα φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου plaza, γιατί σε αυτό το νησί, το συμιακό στοιχείο, από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου που γιόρτασαν πριν από λίγες μέρες, αποτελεί ένα από τα πλέον δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία της κοινωνίας της Ρόδου.

Στην οικονομία, στον τουρισμό ,στον πολιτισμό, στα γράμματα και τις τέχνες, τις κοινωνικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, και φυσικά στην πολιτική ζωή του.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, νιώθω τιμή και περηφάνια που βρίσκομαι μαζί σας.

Και είμαι βέβαιος, με την ανιδιοτελή αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας για την προκοπή του νησιού μας, σε αυτό τον κοινό αγώνα.

Για μία Σύμη για όλους, που είναι και το σύνθημά, το λογότυπο της παράταξής μας.

Για μία Σύμη, χωρίς διακρίσεις.

Για μία Σύμη, της ενότητας και της ομοψυχίας.

Για μία Σύμη της αξιοπρέπειας, της εκτίμησης και του σεβασμού από όλους, εντός και εκτός του αγαπημένου μας νησιού.

Αυτές είναι οι αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες μας.

Μ΄αυτές θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και μ’ αυτές θα υπηρετήσουμε το νησί και την κοινωνία του αν οι συμπατριώτες μας , μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Ξεκινάμε λοιπόν από την Ρόδο που για σας είναι πια το σπίτι σας.

Ξεκινάμε από εσάς γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα νοιάζεστε πάντα για την Σύμη μας.

Γιατί πιστεύουμε ακόμη ότι πρέπει να έχετε λόγο και ενεργή συμμετοχή σε ότι αφορά το παρόν και μέλλον του αγαπημένου μας νησιού.

Θέλουμε, επομένως, τις δικές σας απόψεις και σκέψεις, πολύ σημαντικές για εμάς.

Για να γυρίσουμε σελίδα. Γιατί; Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Σύμη έχει ανάγκη αλλαγής πορείας προς την πραγματική πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Στην οικονομία, στον τουρισμό, στην ανάπτυξη, στην πρωτοπορία της μικρής κοινωνίας μας, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονασμάτων της.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από στασιμότητα και μιζέρια.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική των διακρίσεων σε βάρος των πολιτών της Σύμης που διαφωνούν με το ήθος της σημερινής εξουσίας και τα πεπραγμένα.

Θέλουμε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που έχει πάρει το νησί μας.

Θέλουμε μια Σύμη της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και κυρίως των επαγγελματιών εκείνων που αγωνίζονται στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, όχι μόνο για να επιβιώσουν αλλά και να επενδύσουν στον τόπο μας αλλά βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου. Γιατί ; Απλούστατα, δεν αρέσουν στην σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι θλιβερό, άνθρωποι που αγαπούν το νησί, άνθρωποι δημιουργικοί να μπαίνουν στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νησιού , επειδή επικρατούν σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Όλα αυτά που μας πληγώνουν , θέλουμε με την δική σας συμπαράσταση να τα αποτρέψουμε.

Να δώσουμε ένα νέο ήθος εξουσίας . Να δώσουμε την ζωντάνια που χρειάζεται η Σύμη. Είναι το όνειρό μας! Η φιλοδοξία μας!

Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ επαγγελματίες της πολιτικής. Για αυτό η παράταξή μας παίρνει όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές , τα χαρακτηριστικά ενός πατριωτικού κινήματος με κύρια συστατικά την μεγάλη αγάπη μας στον τόπο που μας γέννησε και που μεγαλώσαμε αλλά και την αποφασιστική διάθεση όλων μας για κοινωνική προσφορά και δράση.

Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι που μας συνεγείρουν όμως, η κοινωνική δράση, η επιχειρηματική δραστηριότητα, ο Πολιτισμός , η αγάπη μας για το περιβάλλον και τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Η Δημαρχεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Απαράδεκτες και καθεστωτικές συμπεριφορές ανήκουν σε άλλες εποχές και θα κριθούν ανάλογα. Η λογική των πιέσεων, του εκφοβισμού, των απειλών, των εκβιασμών ,του ψεύδους, της σπίλωσης και απαξίωσης ανθρώπων είναι μακριά από τη λογική , τις αρχές και τα πιστεύω μας.

Δεν θα ασχοληθώ με τις μικρότητες ,την παραπολιτική, ούτε θα απαντάω στη λάσπη με λάσπη, ούτε θα ρίξω το επίπεδο, της εκλογικής αντιπαράθεσης.

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε.

Οι απαντήσεις μας θα είναι μόνο πολιτικές, το πρόγραμμα κ οι προτάσεις μας.

Φίλες κ φίλοι,

Καλούμε όλους να παραμερίσουν οποιεσδήποτε διαφορές του παρελθόντος και με διάλογο να επιλύσουμε τα μακροχρόνια και παγιωμένα προβλήματα της Σύμης.

Το μείζον είναι να πάμε μπροστά και αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι ενώνει ανθρώπους από όλους τους κοινωνικό-πολιτικούς χώρους! Με αυτό το σκεπτικό συγκροτήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου τον Συνδυασμό ένα Συνδυασμό ανεξάρτητο, ενωτικό στον οποίο όλοι έχουν θέση. Όλοι που θέλουν να εργαστούν σκληρά, με μέθοδο, σχέδιο, όραμα! Όλοι που θα συγκρουστούν με κατεστημένες καταστάσεις που κρατάνε την Σύμη σε στασιμότητα και δεν της επιτρέπουν να ανοίξει τα φτερά της, να πετάξει, να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον.

Αυτό είναι και το κάλεσμά μου σ΄ όλους τους ανθρώπους του νησιού. Φίλοι μας θα είναι όσοι βοηθούν τη Σύμη, όσοι στηρίζουν την προσπάθεια μας. Αντίπαλοί μας θα είναι όσοι βάζουν τρικλοποδιές, όσοι εμποδίζουν την πρόοδο του νησιού μας!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ Σ΄ΑΥΤΟ.

Κοιτάμε μόνο μπροστά, γιατί για να προχωρήσουμε, πρέπει να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε.

Kοιτάμε μόνο το μέλλον,

Για το καλό της Σύμης μας,

Με προτάσεις, με πρόγραμμα, με όραμα.

Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέσα από διαδικασίες διαλόγου και την αξιοποίηση κατάλληλων επιστημόνων και τεχνοκρατών. Οι παρεμβάσεις μας, οι στοχεύσεις μας θα στηρίζονται όχι σε ευχολόγια, αλλά και σε συγκεκριμένο σχέδιο εξασφάλισης των αναγκαίων κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων. Θα διεκδικούμε τεκμηριωμένα και με μελέτες χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο, από οπουδήποτε υπάρχει δυνατότητα.

Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να χαθούν άλλες ευκαιρίες.

Το πρόγραμμα μας θα το παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σήμερα θα περιοριστώ μόνο στην ανάδειξη κάποιων από τους βασικούς άξονες που εκφράζουν κ την πολιτική μας ταυτότητα, κ πιστεύω και το σύνολο του σαμιακού λαού.

ΠΡΩΤΟ: Θα καταπιαστούμε από την πρώτη στιγμή με τα προβλήματα της καθημερινότητας, με όλα αυτά που καθορίζουν την ποιότητα ζωής στο νησί. Αρχίζοντας από τα απλά…. που λύνονται αμέσως χωρίς έξοδα κ σπατάλες.

Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει πειστικά για Ανάπτυξη ή την τόνωση της τουριστικής κίνησης χωρίς την βελτίωση πχ του κυκλοφοριακού, των προβλημάτων του καινούργιου λιμανιού κ της προσβασιμότητας σε αυτό, των υπηρεσιών καθαριότητας για ένα νησί που θα είναι καθαρό από γωνιά σε γωνιά. Δεν μπορεί επίσης ταυτόχρονα να έχεις ριζικά διαφορετικά αποτελέσματα αν δεν εισάγεις στην διαχείριση των απορριμμάτων την ανακύκλωση.

Ήδη επεξεργαζόμαστε δέσμη προτάσεων για μια ριζική αλλαγή σ΄αυτόν τον τομέα. Θέλουμε η Σύμη να είναι Δήμος πρότυπο για το επίπεδο καθαριότητας και την αξιοποίηση της ανακύκλωσης και θα τα καταφέρουμε.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Σ΄αυτό που θα ρίξουμε βάρος από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνοντας την Διοίκηση του Δήμου είναι η προώθηση δυναμικών πρωτοβουλιών με στόχο την ανάπτυξη, την αναβάθμιση, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σύμης. Το φυσικό κάλλος του νησιού θα αποτελεί τον κύριο μοχλό τουριστικής ανάπτυξης. Η ανάδειξη της πλούσιας παράδοσής μας, των παλιών αρχοντικών, των εκκλησιών μας θα αποτελέσει προτεραιότητά μας. Το ίδιο και μια σειρά παρεμβάσεις που θα αναδείξουν κάθε γειτονιά.

Χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, που θα προστατεύει και θα προβάλει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας, με σεβασμό πάντα στην καλαισθησία και την ποιότητα ζωής μας. Χρειάζεται ένα σχέδιο στηριγμένο στην συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και όλους τους επιχειρηματίες του τόπου με στόχο την προβολή των ομορφιών της Σύμης, την βελτίωση της εικόνας και της φήμης της. Ένα σχέδιο που θα στηρίζεται στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Κ είμαι περήφανος που η παράταξη μας έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που θα σας παρουσιάσουμε άμεσα

ΤΡΙΤΟ: Θα εργαστούμε για να σπάσει η απομόνωση του Νησιού τους μη τουριστικούς μήνες. Το νησί θα πρέπει να αποκτήσει ζωή, δραστηριότητα όλο τον χρόνο. Αντιμετωπίζοντας το ακτοπλοϊκό πρόβλημα αποφασιστικά.

Προβλέποντας υποδομές που θα στηρίζουν δραστηριότητες που θα επεκτείνουν το τουριστικό ενδιαφέρον 12 μήνες τον χρόνο.

Επενδύοντας στην κρουαζιέρα κ στον θρησκευτικό τουρισμό κ σε άλλες μορφές τουρισμού, κάνοντας ανοίγματα κ σε άλλες αγορές περά της Τουρκίας Σχεδιάζοντας Επιστημονικά Συνέδρια, Πολιτιστικούς θεσμούς, κ αξιοποιώντας το φεστιβάλ ισότοπα κ σωστά χωρίς διαχωρισμούς ,όχι μόνο το καλοκαίρι άλλα κ το χειμώνα που θα κάνουν την Σύμη επίκεντρο δραστηριοτήτων.

Ταυτόχρονα πρέπει να δούμε ότι η σημερινή κατάσταση απομόνωσης δημιουργεί προβλήματα στην ικανοποίηση των αναγκών του Τομέα της Υγείας και χρειάζονται δραστικές ενέργειες σ΄αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές και δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα με σωστό προγραμματισμό κ συνεργασία, με έμπειρους γιατρούς, και προσωπικό. Κ εδώ με τους ιδικούς κ έμπειρους συνεργάτες μας έχουμε την πρόταση μας.

Η διαφορά μας στα θέματα υγείας είναι ότι αυτή η Δημοτική Αρχή παρέλαβε ένα οργανωμένο ιατρείο το οποίο το διέλυσε.

Παρέλαβε ιατρείο το οποίο είχε δύο ειδικευμένους ιδικούς γιατρούς παιδίατρο, χειριστεί ακτινολογικού, και μαία.

Αλλοι λένε δεν είχαμε τίποτα και δεν μας δίνει τίποτα το υπουργείο, εδώ αυτά τα παραλάβαμε, όχι μόνο δεν τα ανέπτυξε τα διέλυσε εντελώς, άρα σε αυτό το τομέα δεν μιλάμε για ανάπτυξη αλλά για διάλυση.

Εμείς δεν θέλουμε πριν τις εκλογές μόνο να υπάρχουν κινήσεις να έρχεται κάποιος, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή; Από τότε που έφυγε και ο ξανθός και η Αδρουτσοπουλου;

Θα φέρουν γιατρό τώρα πριν τις εκλογές 10 μέρες;

Τι γίνεται με το νοσοκομείο θα το εγκαινιάσει όπως είναι η τακτική τους προεκλογικά;

Εμείς θέλουμε μόνιμους γιατρούς ειδικευμένους έμπειρους και αγωνιζόμαστε γι αυτό.

Πληροφοριακά θέλω να αναφέρω ότι στο νησί μας είχαμε χειριστή του ΕΚΑΒ και δεν προσπάθησαν να τον διορίσουν με αποτέλεσμα να φύγει και να αναζητήσει δουλειά στη Ρόδο.

Τι έγινε με τον συμιακό χειριστή του ακτινολογικού που υπήρχε στο νησί και δεν διορίστηκε και πρέπει και για το πιο ασήμαντο να τρέχουμε στη Ρόδο;

Είναι κρίμα και λυπηρό να μη χρησιμοποιούμε τις ειδικότητες των σημειακών που έχουμε στο νησί και να τους αφήνουμε ανεκμετάλλευτες.

Εμείς υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν ντόπιο εργαζόμενο ανεκμετάλλευτο.

ΤΕΤΑΡΤΟ: Θα ρίξουμε βάρος στην δημιουργία ενός Δήμου και για το Χωριό και για το Πέδι, τον Γιαλό, το Νημποριό, τον Πανορμίτη, το Ξίσος, την καλή στράτα, ένα Δήμο για όλο το νησί και όχι μόνο για κάποιες περιοχές του, με τις υπόλοιπες κυριολεκτικά εγκαταλελειμένες.

Για να τονώσουμε τις ξεχασμένες και εγκαταλειμμένες περιοχές του Χωριού και του Πεδιού για να ξανά πάρουν ζωή, να ξανά ανοίξουν οι επιχρίσεις που επιτακτικά τα τελευταία χρόνια κλείνουν δίνοντας κίνητρα κ χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα που τα αφήνουμε ανεκμετάλλευτα, για να ξανά δούμε να ανεβαίνει ο τουρίστας, για να μην επικρατεί το σκοτάδι, χωρίς καν βασικό φωτισμό και μηδενική σχεδόν καθαριότητα, για να τις επανατοποθετήσουμε επιτέλους στη θέση που τους αξίζει, δίνοντας συγχρόνως νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή του Γιαλού. με συγκεκριμένες προτάσεις κ πρόγραμμα για την κάθε περιοχή ξεχωριστά

ΠΕΜΠΤΟ: Η ποιότητα και η επάρκεια του δικτύου ύδρευσης με πόσιμο νερό σε όλα τα σπίτια του νησιού μας και η δημιουργία σωστού δικτύου αποχέτευσης συνιστούν βασικές ανάγκες της Σύμης. Είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε στο 2019 και να μην έχουν αντιμετωπιστεί ριζικά και αποτελεσματικά. Θα προωθήσουμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, για να αποτελέσει παρελθόν η σημερινή κατάσταση καθυστέρησης και ταλαιπωρίας των κατοίκων του νησιού. Με την ιδία σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουμε την δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων κ διασφάλιση αποτελεσματικής πυρόσβεσης για την προστασία του νησιού

ΕΚΤΟ: Είναι επιτακτικό να παρέμβουμε αποφασιστικά σε θέματα βελτίωσης των υποδομών του νησιού. Η βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου κ η προσβασιμότητα αποτελεί αναγκαιότητα πρώτης προτεραιότητας. Μια βόλτα σε κάποιες περιοχές απογοητεύει για την υπάρχουσα κατάσταση. Το ίδιο ισχύει για την αναβάθμιση των δημοτικών χώρων αναψυχής (πλατείες, παιδικές χαρές κλπ) και την βελτίωση των σχολικών υποδομών. Φιλοδοξία μας είναι από την εικόνα όλων να συνθέτεται το προφίλ, η εικόνα ενός νησιού σύγχρονου, που σέβεται τους δημότες του, που θα κάνει τους επισκέπτες μας θετικούς πρέσβεις.

ΕΒΔΟΜΟ: η κοινωνική δράση κ η μέριμνα με αλληλεγγύη βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητές μας. με πρωταγωνιστή όσους έχουν ανάγκη. Για τους ηλικιωμένους, τις μητέρες τους οικονομικά ασθενέστερους Μέσα από στοχευμένα προγράμματα. Έξαλλου ο συνδυασμός μας αποτελείτε από ανθρώπους της προσφοράς κ τις ανιδιοτέλειας κ κυρίως του εθελοντισμού, από δω δεν θα μπορούσε να λείπει κ η φροντίδα των ζώων. Το αισθανόμαστε σαν ανθρώπινη υποχρέωσή μας.

Άφησα το φεστιβάλ Σύμης τελευταίο.

Τι ήταν το φεστιβάλ;

Μια ιδέα κατ’ αρχάς που εμπνεύστηκαν αξιόλογοι Συμιακοί, εντός και εκτός Σύμης, τους οποίους αισθάνομαι την υποχρέωση να μνημονεύσω σήμερα.

Ήταν ο μακαρίτης καταξιωμένος Δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης , που αν και ζούμε μακριά από την Σύμη, ποτέ δεν την ξέχασε . Ήταν τότε ο δήμαρχος, Μιλτιάδης Σαρρής. Ήταν ακόμα ο ξεχωριστός άνθρωπος και επιχειρηματίας Γιώργος Γεωργάς και η σύζυγός του Θάλεια. Και ήταν τέλος, άλλοι Συμιακοί, όλοι τους εθελοντές αγάπης και προσφοράς στο νησί τους.

Ήταν μια ιδέα που έγινε πράξη πολύ γρήγορα, η πνευματική καρδιά και ψυχή της Σύμης μας.

Με το φεστιβάλ η φήμη της πνευματικής Σύμης , της Σύμης του πολιτισμού, ξεπέρασε τα στενά όρια της Δωδεκανήσου και της Ελλάδας.

Απλώθηκε σ’ όλη την Ευρώπη μαγνητίζοντας τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες μας.

Σήμερα ψυχορραγεί, γιατί αυτοί που έχουν τις τύχες του νησιού μας στα χέρια τους, είναι αλλεργικοί στον Πολιτισμό και την πνευματική κουλτούρα.

Εμείς, μαζί με τους νέους του νησιού που διψούν για το πνεύμα, τις τέχνες, τα γράμματα , δεσμευόμαστε ότι θα το αναστήσουμε και θα του δώσουμε την πνοή που χρειάζεται για να ακτινοβολήσει ξανά η Σύμη μας.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Χρειάζεται να πνεύσει ένας άνεμος δημιουργίας στο νησί μας! Αυτό δεν μπορεί να υπάρξει δίχως ανανέωση, νέους ανθρώπους, νέα ορμή και αποτελεσματικότητα. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί να γίνει από μια Δημοτική Αρχή που δεν έχει νέες ιδέες, που φοβάται τον διάλογο, που φοβάται τις νέες δυνάμεις, τους νέους ανθρώπους.

Μην φοβηθείτε το νέο την αλλαγή ….

Γι αυτό σήμερα τονίζω με όλη την δύναμη της ψυχής μου, ότι πρέπει να δοθεί χώρος για να δημιουργήσουν οι νέοι άνθρωποι, για να πάρουν τις τύχες του νησιού στα χέρια τους.

Είναι μια πρόσκληση κ συνάμα πρόκληση για τους νέους μας.

Νέοι της Σύμης, πάρτε το μέλλον της Σύμης, το δικό σας μέλλον στα χέρια σας. Προτείνετε και συμβάλετε με την φρεσκάδα και την φαντασία σας για να κάνουμε την Σύμη κέντρο τουρισμού και ανάπτυξης, καινοτόμων επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, κέντρο δημιουργίας, πρωτοποριακής πολιτιστικής- ψυχαγωγικής – αθλητικής δραστηριότητας!

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βλέπω ανάμεσα μας ανθρώπους από τον αθλητικό σύλλογο Σύμης ( ΑΟΣ).

Αισθάνομαι το χρέος να δεσμευτώ απέναντι τους ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να στηρίξουμε την δραστηριότητα του και από άποψη υποδομών κ χρηματοδοτήσεων Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω κάνοντας ήδη τις επαφές μας με ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά κ μεγάλους αθλητικούς παράγοντες εξασφαλίζοντας από τώρα την βοήθεια τους

Το ίδιο αισθάνομαι κ για τους ανθρώπους από το σύλλογο γλαυκό που με την δραστηριότητα τους τιμούν και προβάλουν το νησί μας. Να θεωρηθεί δεδομένη η πάγια ηθική και υλική υποστήριξή μας απέναντι σε ένα τόσο δραστήριο και δυναμικό σύλλογο με τόσα επιτεύγματα.

Γλαύκος έχει ένα τεράστιο αρχείο που πρέπει να καταγραφεί και να αξιοποιηθεί, πάντα με την οικονομική στήριξη του δήμου.

Θέλω να δεσμευτώ ότι θα έχουμε με σας κ με όλο το έμψυχο πολιτιστικό κ καλλιτεχνικό δυναμικό του νησιού σταθερό διάλογο κ μαζί θα συναποφασίσουμε ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να γίνει η Σύμη δήμος πιλότος για την πολιτιστική δραστηριότητα.

Μαζί θα τα συζητήσουμε όλα

Μαζί θα συναποφασίσουμε»

Και μαζί θα τα υλοποιήσουμε

Φίλες και φίλοι,

Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, στην αξία του προγραμματισμού και της μεθοδικότητας, στην αξιοποίηση των καλύτερων σε κάθε τομέα, της ανανέωσης, της συνεργασίας όλων των δημιουργικών δυνάμεων, στη λαϊκή συμμετοχή, τη διαφάνεια χωρίς το αίσθημα της αδικίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειάζεται να πορευτούμε με όραμα, σχέδιο, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όλοι όσοι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου για την Σύμη, οι ιδέες που με ώθησαν στην υποψηφιότητά μου!

Ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια να συμμετέχω στα δημοτικά δρώμενα. Αυτά τα χρόνια έτρεξα, κατέθεσα προτάσεις, προώθησα πρωτοβουλίες. Πάντα κριτήριό μου ήταν να είμαι χρήσιμος, να συμβάλω σε λύσεις, να συγκρούομαι όπου και όταν είναι ανάγκη για να σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή, σίγουρα κ εγώ έκανα λάθη, άνθρωπος είμαι.

Αυτά τα χρόνια ήταν χρόνια συσσώρευσης εμπειριών, γνώσης, προσφοράς.

Σήμερα αποφάσισα να σας ζητήσω να μου δώσετε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ να συνεχίσω με νέες δυνατότητες αυτή την πορεία, ως Δήμαρχος πια.

Ξεκίνησα, ξεκινήσαμε μαζί με πολύτιμους συνεργάτες και ανθρώπους από όλο το κοινωνικό- επαγγελματικό- οικονομικό- πολιτικό φάσμα πριν λίγους μήνες και ήδη δημιουργείται ένα κύμα υποστήριξης της υποψηφιότητας, που πιστεύω ότι από σήμερα θα ενισχυθεί κι άλλο.

Σας ζητάω να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια.

Σας ζητάω να σταθείτε δίπλα μου.

Όχι γιατί ο Ηλίας Τσαβαρής θέλει να γίνει Δήμαρχος από κάποια φιλοδοξία , αλλά γιατί πιστεύετε ότι ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ !

Γιατί πιστεύετε ότι σαν πρώτος μεταξύ ίσων μπορώ εγώ κ η ομάδα μου να οδηγήσουμε σε νέους δρόμους την Σύμη, στηριγμένος σε όσα κατακτήσαμε μέχρι σήμερα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ μια Σύμη με δυναμισμό!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Για μια ΣΥΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΙΑΚΟΥΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Σήμερα θέλω να ανακοινώσω με περηφάνια ότι έχουμε ολοκληρώσει με το ψηφοδέλτιο μας παρά τον πόλεμο κ τις υπόγειες πιέσεις που υπήρξαν κάτι που μας κάνει ακόμα ποιο αισιόδοξους για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας μας

Επιλογή μας είναι να παρουσιάσουμε τους υποψήφιους σταδιακά ανά διαστήματα κ σήμερα ξεκινώ με τους 5 πρώτους:

Μερκουρης Λεριας

Γιώργος Τσιγκος

Μαρία Αρφαρα Κακακιου

Πανορμιτης Περού

Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας και πάλι.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο