Άγγλος κατηγορείται για ασέλγεια και πορνογραφία

Άγγλος κατηγορείται για ασέλγεια και πορνογραφία

Άγγλος κατηγορείται για ασέλγεια και πορνογραφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 468 ΦΟΡΕΣ

Θα συνεχιστεί η δίκη του την 1η Απριλίου

Για την 1η Απριλίου διέκοψε προχθές το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την εκδίκαση της υπόθεσης 63χρονου αλλοδαπού από την Αγγλία που κατηγορείται για αδικήματα που έχουν σχέση με παιδική πορνογραφία και με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς το φθινόπωρο του 2017 ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 63χρονος άσκησε έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου προχθές, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Βασίλης Πάππου ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης καθώς, όπως τόνισε μεταξύ άλλων, λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για τη διεξοδική εξέταση της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διακοπή της δίκης για την 1η Απριλίου 2019, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 63χρονος, φέρονται να διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 21 Απριλίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2013 και από 10 Νοεμβρίου 2012 έως 28 Δεκεμβρίου 2012. Ωστόσο ο 63χρονος κλήθηκε για απολογία τον Οκτώβριο του 2016, δεν εμφανίστηκε καθώς είχε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου εξακολουθεί να βρίσκεται έως σήμερα μετά και την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς