Αυξημένα μέτρα ασφαλείας  στα δικαστήρια της Ρόδου

Σημαντικές αλλαγές που θα μετατρέψουν το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου σε «αστακό» πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μετά από αίτημα της Προέδρου Εφετών Δωδεκανήσου κας. Θωμαΐτσας Πατρώνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων ηλεκτρονικών συστημάτων που θα επιφέρουν επιπλέον ασφάλεια στο κτήριο αλλά και τον έλεγχο σε όσους διέρχονται σε αυτό, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα εργαζομένων, διαδίκων αλλά και δικαστικών λειτουργών!

Πιο συγκεκριμένα, το κτήριο θα αποκτήσει μαγνητική πύλη η οποία θα τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων (επί της οδού 7ης Μαρτίου) η οποία θα είναι και η μοναδική είσοδος για δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και διάδικους αλλά και άλλους που για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να επισκεφθούν το Δικαστικό Μέγαρο.

Στις δύο εισόδους (μπροστά και πίσω) του κτηρίου θα τοποθετηθούν ελεγχόμενες μαγνητικές κλειδαριές, ενώ η πίσω πόρτα (προς Εθνάρχου Μακαρίου) θα λειτουργεί ως έξοδος και όχι για το κοινό. Επίσης η είσοδος του Εφετείου Δωδεκανήσου (κάγκελα) θα καταργηθεί και οι ενδιαφερόμενοι θα διέρχονται μέσω της κεντρικής εισόδου των δικαστηρίων.
Παράλληλα, στο σχεδιασμό προβλέπεται και η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης τόσο εντός (διαδρόμους κ.α.) όσο και εκτός του κτηρίου.

Όλα τα συστήματα θα ελέγχονται από το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας που θα παραμείνει στο Δικαστικό Μέγαρο όπως είναι και σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την παλαιότητα του κτηρίου, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν κάνει τη .. διαφορά!
Ειδικότερα, υπάρχει συνεχόμενα προσωπικό καθαριότητας που φροντίζει το κτήριο, προσωπικό ασφαλείας που ελέγχει τη τάξη εντός του χώρου του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και φροντίζει για την αποφυγή εντάσεων κ.α.

Οι πόρτες και οι τοίχοι εξωτερικά της αίθουσας του Εφετείου Δωδεκανήσου έχουν βαφτεί και ανακαινιστεί, ενώ στις εισόδους του κτηρίου όπου συνήθως συχνάζουν οι καπνιστές έχουν τοποθετηθεί επιδαπέδια σταχτοδοχεία και έτσι έχει αποτραπεί το θέαμα των δεκάδων αποτσίγαρων και σκουπιδιών στα σκαλιά ή στο πάτωμα των δικαστηρίων!
Γενικότερα το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, εφόσον προχωρήσουν και οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του, θα αποκτήσει την αίγλη και την αξία που πραγματικά αξίζει να έχει!