Λειψοί: Οι Ολλανδοί «ανακαλύπτουν» τον παράδεισο των δραστηριοτήτων και του γιοτινγκ!

Λειψοί: Οι Ολλανδοί «ανακαλύπτουν» τον  παράδεισο των δραστηριοτήτων και του γιοτινγκ!

Λειψοί: Οι Ολλανδοί «ανακαλύπτουν» τον παράδεισο των δραστηριοτήτων και του γιοτινγκ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

Σε «άνοιγμα» στην αγορά της Ολλανδίας για πρώτη φορά, στοχεύει ο Δήμος Λειψών με μία σειρά οργανωμένων δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και τη στήριξη των επαγγελματιών του νησιού.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου, παρουσιάστηκε το Τουριστικό «προϊόν» των Λειψών σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων, εκπροσώπων Tour Operators, δημοσιογράφων και bloggers στην πόλη Roosendaal της Ολλανδίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ελληνικού εστιατορίου που θύμιζε νησί.

Η επιλογή της περιοχής δεν ήταν τυχαία, καθώς το Roosendaal μαζί με τις γειτονικές πόλεις αποτελούν εύρωστο κομμάτι της Ολλανδικής οικονομίας το οποίο δύναται να «τροφοδοτήσει» την Ελλάδα με ποιοτικούς ταξιδιώτες που διαθέτουν ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα με δεκάδες επιλεγμένους προσκεκλημένους, η παρουσίαση από το Δήμαρχο Λειψών κ. Φώτη Μάγγο και τον ειδικό σύμβουλο, κ. Μάκη Μπίτζιο με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Συμβούλου κας Πελαγίας Τσαλίκη, έτυχε θερμής ανταπόκρισης δικαιώνοντας τον πολύμηνο σχεδιασμό. Οι 27 εξωτικές παραλίες του νησιού, η δυνατότητα εξερεύνησης 23 νησιών που περιβάλλουν τους Λειψούς και η σύνδεση με την Αρχαία θεά Καλυψώ και τον Οδυσσέα, ήταν τα στοιχεία που «μαγνήτισαν» αμέσως το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Το εύρος εναλλακτικών επιλογών για δραστηριότητες στο νησί όπως οι ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, οι βόλτες με σκάφη και καραβάκια, τα τοπικά προϊόντα, ο δημοφιλής από την αρχαιότητα οίνος καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας από γειτονικά διεθνή αεροδρόμια και ιδιαίτερα της Κω, κατέστησαν τον προορισμό ιδιαίτερα ελκυστικό στα μάτια των επαγγελματιών που πάντα αναζητούν νέες προτάσεις για αυθεντικές διακοπές στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο καθώς προβλήθηκε εντυπωσιακό video της δημοφιλούς Ολλανδέζας blogger κας Edith Hutnik (https://travelcreaterepeat.nl/reis-video-griekenland-lipsi-eiland/) που επισκέφτηκε τον προορισμό το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο της πρωτοποριακής καμπάνιας του ΕΟΤ Κάτω Χωρών «iloveGriekeland».

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον προορισμό, να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για τους Λειψούς, να δοκιμάσουν γευστικά Ελληνικά εδέσματα και να «κλείσουν» την όμορφη βραδιά, λαμβάνοντας αναμνηστική τσάντα με προωθητικό υλικό και τοπικά γλυκά.

«Oι Λειψοί διαθέτουν τα ιδανικά συστατικά για οικογενειακές διακοπές και ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ του Ολλανδού ταξιδιώτη που αναζητεί εναλλακτικές διακοπές yachting και island hopping», σχολίασε η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελένη Σκαρβέλη που αγκάλιασε θερμά την πρωτοβουλία για άνοιγμα της Ολλανδικής αγοράς, ενώ σε συνεργασία με το Δήμαρχο πρόκειται να προγραμματίσουν ταξίδι εξοικείωσης του προορισμού με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ήδη το πρωτοποριακό, για τα δεδομένα των Δωδεκανήσων, εγχείρημα, υποστηρίζεται έντονα από Ολλανδικά ΜΜΕ. Μετά το συναρπαστικό άρθρο της blogger κας Hutnik (https://travelcreaterepeat.nl/tip-grieks-eiland-lipsi-aanrader/), ακολούθησε αρθρογραφία (https://www.linda.nl/snacks/deze-prachtige-griekse-eilanden-trekken-nog-geen-hordes-toeristen-maar-je-moet-wel-snel-zijn/) στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ στην ηλεκτρονική έκδοση του πρώτου σε αναγνωσιμότητα γυναικείου περιοδικού Linda με 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα και παράλληλα η παρουσίαση του προορισμού αναδείχθηκε από την online πλατφόρμα Verkeersbureaus.info (https://verkeersbureaus.info/nieuws/2019/02/25/132040-ontspannen-op-zijn-grieks-op-het-rustige-eiland-lipse/).

«Για πρώτη φορά για την ευρύτερη περιοχή που ανήκουν οι Λειψοί, επιτυγχάνεται μια οργανωμένη επαγγελματική προσέγγιση σε ένα τόσο στοχευμένο Ολλανδικό κοινό υψηλού επιπέδου. Η προσπάθεια απαιτεί μεθοδικές και συστηματικές κινήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί, πράγμα που ο Δήμος Λειψών αποδεικνύει καθημερινά πως είναι διατεθειμένος να κάνει και σε επίπεδο Τουριστικής προβολής», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών κ Φώτης Μάγγος, μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης, ευχαριστώντας θερμά το Γραφείο ΕΟΤ που σύσσωμο υποστήριξε τη σημαντική αυτή ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών

Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου η αυλή του Νηπιαγωγείου Λειψών

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι στον δήμο Λειψών

Οργανωμένες επαφές του Δήμου Λειψών στη διεθνή έκθεση WTM 2023

Συνελήφθη ένας άνδρας για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών στους Λειψούς