Το νησί των Αρκιών θα δακρύσει και πάλι

Της Μάχης Χριστοφορίδου, στο humanstories.gr

Όταν οι άνθρωποι θέλουν  κάτι τόσο πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί μέχρι να το πετύχουν».

Το σχολείο των Αρκιών, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν οι άνθρωποί του, να προσπαθούν καθημερινά για τα αυτονόητα. Οι φετινές «καταιγίδες» δεν τους πτοούν.

Αντιθέτως τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν. Τα προβλήματα, είναι πολλά στο μικρό σχολείο. Αλλά η ανάγκη για να το διατηρήσουν ζωντανό, είναι μεγαλύτερη. Δίπλα στη δασκάλα και το μικρό της μαθητή, ο απλός κόσμος. Συμπαραστάτης στις δύσκολες στιγμές, ο στρατός.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών χρόνων. Φέτος στις 25 Μαρτίου, την ημέρα της εθνικής μας γιορτής, το νησί θα δακρύσει. Από συγκίνηση.  Η ομορφότερη παρέλαση της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στους Αρκιούς. Στο μικρό γόνιμο νησί. Στο πλευρό του Χρήστου εκτός από το Λύκειο Ελληνίδων από τη Σύρο θα βρίσκονται και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου. 

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου, θα συμμετέχουν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 στην παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς, καταθέτοντας φόρο τιμής με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την παρουσία του Επάρχου Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Ιωάννη Θεμέλαρου» σύμφωνα με τον Σύλλογο, αναφέρουν παράλληλα, ότι: «Φέτος ο Χρηστάκος δεν θα είναι μόνος.

Ελάτε να συμπαρασταθούμε στον μικρό Χρήστο και στην αγαπητή μας δασκάλα κυρία Μαρία Τσιαλέρα, η οποία υπηρέτησε και στο δικό μας σχολείο, αλλά και σε άλλα σχολεία του νησιού της Λέρου, και να υποστηρίξουμε το δύσκολο έργο της. Θα δώσουμε το “παρών” λοιπόν και θα περάσουμε ένα μήνυμα στους υπεύθυνους ότι η καρδιά της ΕΛΛΑΔΑΣ, στις 25 Μαρτίου 2019 χτυπάει στους Αρκιούς. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει το σχολείο. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα σε ένα παιδί στην εκπαίδευση».