Στην ανακρίτρια θα απολογηθεί  την Τρίτη 40χρονη Βουλγάρα

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει την Τρίτη, 40χρονη αλλοδαπή από τη Βουλγαρία η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διευκόλυνση οικογένειας Αιγυπτίων, οι οποίοι ήθελαν να ταξιδέψουν από την Κάρπαθο στο εξωτερικό.

Η υπόθεση, στην οποία κατηγορούνται και άλλα δύο άτομα ηλικίας 41 και 36 ετών αντίστοιχα από τη Συρία είχε διαλευκανθεί πριν από τέσσερα χρόνια και το 2017 εισήχθη για να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και την παρέπεμψε στην ανάκριση.

Έτσι την προσεχή Τρίτη, 26 Μαρτίου, η 40χρονη Βουλγάρα, συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Νικήτα Μπόλκα θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και θα απολογηθεί για τα όσα της καταλογίζονται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αλλοδαπή φέρεται να είναι το άτομο που έπεισε τον έναν εκ των δύο συγκατηγορουμένων της να ζητήσει και να λάβει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ από τον Αιγύπτιο προκειμένου να τον προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να καταφέρει ο ίδιος και η οικογένειά του να μεταβούν στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αλλοδαπή αρνείται την κατηγορία, ενώ κατάθεση για την υπόθεση έχει δώσει και ο Αιγύπτιος ο οποίος και έχει δηλώσει πως ήταν γείτονες και έκαναν παρέα με την 40χρονη από τη Βουλγαρία η οποία το διάστημα εκείνο είχε σύντροφό της  έναν Σύριο. Τα Χριστούγεννα του 2013 – σύμφωνα με την κατάθεση του Αιγύπτιου, η Βουλγάρα έμαθε από τη γυναίκα του ότι είχε φέρει χρήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα του αφού ούτε δουλειά είχαν στη Ρόδο όπου διέμεναν ούτε και στην Ευρώπη μπορούσαν να ταξιδέψουν.
Τότε η 40χρονη αλλοδαπή φέρεται να είπε ότι έχει γνωριμίες και μπορεί να τους βγάλει ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ο Αιγύπτιος της δήλωσε ότι θέλει να είναι γνήσια και εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι έτσι θα είναι.

Για τα έγγραφα ο Αιγύπτιος κατήγγειλε ότι είχε δώσει τμηματικά το ποσό των 6000 ευρώ, ενώ όταν του πήγε τα ταξιδιωτικά έγγραφα ο Σύριος του δήλωσε ότι τα είχε φτιάξει η 40χρονη αλλοδαπή από τη Βουλγαρία.
Αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσει στην ανακρίτρια η αλλοδαπή την προσεχή Τρίτη.