Γ. Καμίνης: Με ακυβερνησία κινδυνεύουν οι δήμοι λόγω του νέου συστήματος

Γ. Καμίνης: Με ακυβερνησία κινδυνεύουν  οι δήμοι λόγω του νέου συστήματος

Γ. Καμίνης: Με ακυβερνησία κινδυνεύουν οι δήμοι λόγω του νέου συστήματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 440 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχει σκοπιμότητα ώστε να υπάρξει συνδιαλλαγή κατήγγειλε από τη Ρόδο ο δήμαρχος της Αθήνας

Στη Ρόδο βρέθηκε χτες ο δήμαρχος της Αθήνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, πραγματοποιώντας ομιλία στο πνευματικό κέντρο Κρεμαστής στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για το 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο που θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνό, και με μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, ενώ επρόκειτο να πραγματοποιήσει περιοδεία στην πόλη και να συζητήσει με τους κατοίκους της.

Της ομιλίας προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε τόσο στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στις ευρωεκλογές, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει συνδέσει την εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση με αυτήν στην ευρωβουλή.

Ειδικότερα, μιλώντας για τη μεταρρύθμιση που εισάγει ο «Κλεισθένης» υποτίθεται, όπως είπε, ότι ήταν μία μεταρρύθμιση αλλά τελικά σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα σύνολο εμβαλωματικών διατάξεων και ένα εκλογικό σύστημα που θα φέρει την ακυβερνησία στους δήμους.

«Το εκλογικό αυτό σύστημα θα οδηγήσει σε κατακερματισμό τα δημοτικά συμβούλια γιατί δεν υπάρχει ένα πλαφόν στο ποσοστό εκλογής των παρατάξεων. Υπάρχει σκοπιμότητα, ώστε να υπάρξει συναλλαγή ανάμεσα στις παρατάξεις μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου» δήλωσε ο κ. Καμίνης και αυτό το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε, στις τοπικές κοινωνίες είναι πολιτικά ανύπαρκτος, δεν έχει στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς ήταν μόνο ένα κόμμα… διαμαρτυρίας.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι οι πιο κρίσιμες για την Ευρώπη από συστάσεως του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επειδή υπάρχουν ακροδεξιές δυνάμεις και ακροδεξιά κινήματα που διακηρύσσουν ότι η Ευρώπη είναι επιζήμια για τους λαούς της και θέλουν να επιστρέψουμε στο κράτος-έθνος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθήνας, η ιδέα της ευρωπαϊκής ένωσης ξεπήδησε μέσα από τα ερείπια του πολέμου στην Ευρώπη με σκοπό να μην ξαναγίνει πόλεμος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να φύγει ή όχι ο Αλέξης Τσίπρας. «Κάθε εκλογή έχει το νόημα και το σκοπό της. Η Ευρώπη διατρέχει κινδύνους και θα πρέπει να ενισχυθεί και μάλιστα για τη χώρα μας είναι ένα κρίσιμο θέμα. Μία χώρα μόνη της μπροστά στους γίγαντες τις άλλες χώρες δεν μπορεί να αντέξει. Εδώ δεν αντέχει η Γερμανία, πόσω μάλλον η χώρα μας και λόγω της αστάθειας της περιοχής. Η ΕΕ είναι μία μεγάλη ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα, μία ομπρέλα που θα μας εξασφαλίσει πολλά» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις τοπικές εκλογές «θέλουμε δυνατούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» όπως δήλωσε και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ενίσχυση αρμοδιοτήτων, ένα πάγιο αίτημά τους.

Μιλώντας για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (30 και 31 Μαρτίου) και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος με τις αποχωρήσεις που σημειώθηκαν από στελέχη του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ ο κ. Καμίνης δήλωσε τα εξής: «Το 2017 κάναμε ένα μεγάλο εγχείρημα, όμως μετά κάναμε το λάθος να μην προχωρήσουμε στην εκλογή οργάνων. Είχαμε αποχωρήσεις αλλά έφυγε ένα τμήμα τόσο από το Ποτάμι όσο και από τη ΔΗΜΑΡ. Τώρα αποφασίσαμε να πάμε σε συνέδριο και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Ο κόσμος έχει συσπειρωθεί γύρω μας. Λειτούργησαν στον κόσμο τα αντανακλαστικά του 1989, όπου ο κόσμος είδε ότι πάνε να μας λεηλατήσουν τον πολιτικό μας χώρο».

Τέλος, σε ερώτηση γύρω από τις δημοσκοπήσεις και ειδικά για τα ποσοστά που κατατάσσουν το ΚΙΝΑΛ στην τέταρτη θέση πίσω από τη Χρυσή Αυγή, απάντησε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσκοπήσεις αποτελούν μία… φωτογραφία της στιγμής! Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να είμαστε δύσπιστοι στον τρόπο με τον οποίο γίνονται για αυτό ο ίδιος ούτε πανηγυρίζει ούτε φοράει μαύρα όταν ανακοινώνονται αποτελέσματά τους, λέγοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας