Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

Από τον σύλλογο Σπουδαστών ΑΣΤΕΡ, αναφορικά με τις εξελίξεις στη σχολή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Ως Σύλλογος των σπουδαστών της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ παίρνουμε θέση για τα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ της τοπικής κοινωνίας. Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κ. Βιτσιλάκη κατέθεσε μία πρόταση, η οποία πέρασε και ως απόφαση από τη Σύγκλητο, την ίδρυση Τμήματος σπουδών φιλοξενίας, αναψυχής και εκδηλώσεων και την ανωτατοποίηση της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ μέσω της ενσωμάτωσής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η ένταξη της σχολής μας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ποια θα είναι τα οφέλη μας. Γενικά βρισκόμαστε σε πλήρη άγνοια περί του θέματος και δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια τέτοια απόφαση. Θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να είχε υπάρξει σε πρώτο στάδιο μια πλήρης ενημέρωση προς τα εμάς για το συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή μας αφορά άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως στη συνάντηση που προηγήθηκε την Τρίτη 12/03/2019 με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Καραστάθη και την γενική διευθύντρια οικονομικών κ. Ανδρέου , υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε τα αιτήματά μας. Μέσα σε όλα ακούστηκε και μία ξεκάθαρη εντολή που μας μετέφεραν από την κ. Κουντούρα (Υπουργό Τουρισμού), ότι οι σχολές Α.Σ.Τ.Ε.Ρ και Α.Σ.Τ.Ε.Κ θα παραμείνουν στο υπουργείο Τουρισμού. Βέβαια, όταν η συνάντηση ολοκληρώθηκε, μας άφησαν με πολλά 《ΘΑ..》και δεν μας παρουσιάστηκαν ξεκάθαρες λύσεις. Επιπλέον, μπορούμε να αναφέρουμε με λύπη, ότι για τα βιβλία μας είχαν δώσει και ακριβής ημερομηνία (20/03/2019), κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και αυτομάτως σημαίνει ότι ακόμη δεν έχουμε ούτε ένα βιβλίο στην σχολή.

Τέλος, αποφασίσαμε ομόφωνα, πως εάν δεν δούμε μέχρι τις 31/03/2019 το νομοσχέδιο, το οποίο μας ανήγγειλαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει και περιλαμβάνει την αναβάθμιση ή την ανωτατοποίηση της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ και της Α.Σ.Τ.Ε.Κ , θα προβούμε συνδυαστικά με την Α.Σ.Τ.Ε.Κρήτης σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ”.