Ρόδος: Μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση για να βοηθηθούν δύο παιδιά

Ρόδος: Μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση για να βοηθηθούν δύο παιδιά

Ρόδος: Μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση για να βοηθηθούν δύο παιδιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4384 ΦΟΡΕΣ

Θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου από το 5ο δημοτικό σχολείο Ρόδου

Το 5ο δημοτικό σχολείο Ρόδου συμμετέχει, για τρίτη χρονιά φέτος, στο εκπαιδευτικό-εθελοντικό πρόγραμμα «νοιάζομαι και δρω», και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση την Κυριακή 7 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, για δύο παιδιά από τη Ρόδο τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής παρέμβασης.

Για την εκδήλωση αυτή, μίλησαν χθες οι εκπαιδευτικοί που επιμελούνται την εκδήλωση αλλά και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής, που παραχωρεί το γήπεδο για να φιλοξενηθεί.

Οι εκπαιδευτικοί είναι η κα Ελισάβετ Κυρίτση, η κα Ειρήνη Παπαζαχαρίου, ο κ. Στέφανος Βουλγαρίδης, η κα Ανθή Κόγκα και η κα Μαριάνθη Σαββίγκου που στα πλαίσια της υλοποίησης το προγράμματος αυτού για τρίτη χρονιά, αποφάσισαν να κάνουν μία φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση, με σκοπό να βοηθήσουν οικονομικά δύο παιδιά από τη Ρόδο που έχουν ανάγκη βοήθειας για θέματα υγείας.


Όπως είπε η κα Κυρίτση, τα έξοδα είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό ζητούν τη βοήθεια όλου του κόσμου να συνεισφέρει σ’ αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση. Καταρχήν, ζήτησαν τη βοήθεια του ΔΟΠΑΡ και του Προέδρου του, του κ. Κυριαζή για να τους παραχωρήσει το κλειστό στο Βενετόκλειο, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως και να τους βοηθήσει σε ό,τι άλλο χρειαστούν.

Ξεχωριστή νότα χθες ήταν ότι το αίτημα προς τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, διάβασαν δύο μαθήτριες του σχολείου, η Χριστίνα και η Ειρήνη, εκπροσωπώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες των B1, Δ2, Ε1 κσι ΣΤ τάξεων. Μεταξύ άλλων, είπαν προς τον κ. Κυριαζή ότι το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «νοιάζομαι και δρω» στόχο έχει την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού έχουν σχεδιάσει πλήθος εθελοντικών δράσεων που μία από αυτές είναι για τα δύο μικρά παιδιά που χρήζουν άμεσης ιατρικής παρέμβασης.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα γίνει με τη στήριξη συλλόγων και τοπικών φορέων.


Από την πλευρά του, ο κ. Κυριαζής έκανε λόγο για μία αξιέπαινη πράξη του σχολείου και των ανθρώπων που συσπειρώθηκαν για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και, όπως είπε, ο ΔΟΠΑΡ και ο Δήμος Ρόδου δηλώνουν «παρών» για να βοηθήσουν. Επίσης, εκτός από το γήπεδο που θα τους παραχωρηθεί, θα δώσουν και οικονομική ενίσχυση.

Ο κ. Καβάσιλας που επιμελείται της διοργάνωσης της εκδήλωσης, ανέφερε ότι θα πλαισιώνεται από τοπικά σχήματα που προσφέρθηκαν να στηρίξουν την εθελοντική αυτή δράση. Κυρίως θέμα της θα έχει τη ροκ σκηνή και στόχος είναι να βοηθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι αυτά τα δύο παιδιά.

Τέλος, προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο σχολείο, στα βιβλιοπωλεία Αστέρας και Δένδρο, σε κατάστημα ποδηλάτων στην πλατεία Φώκιαλη και στο κομμωτήριο Χριστίνα στην Ανάληψη.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»