Σε κέντρο απεξάρτησης θα οδηγηθεί 25χρονος Ροδίτης

Οι ηλεκτρικές αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στην κατοχή του 25χρονος Ροδίτης στάθηκαν η αφορμή να δικαστεί χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη κατοχή φυσιγγιών.

Η σύλληψη του 25χρονου είχε γίνει από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 και μάλιστα μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο μετά τη χθεσινή απόφαση, ο 25χρονος αφήνεται ελεύθερος καθώς το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μιχάλη Διάκου, του μετέτρεψε την κατηγορία σε απλές κλοπές και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο στέλνει σε κέντρο απεξάρτησης τον 25χρονο, ο οποίος είναι χρήστης ουσιών. Μάλιστα όπως ο ίδιος αλλά και μάρτυρες της υπόθεσης δήλωσαν στο δικαστήριο, υπό την επήρεια τέτοιων ουσιών βρισκόταν όταν διέπραξε τις κλοπές για τις οποίες κατηγορείται.

Συγκεκριμένα, τον 25χρονο είχαν εντοπίσει τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και καθώς είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για διάφορα ποινικά αδικήματα, θέλησαν να του κάνουν έλεγχο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει ο 25χρονος αρκετές ηλεκτρονικές αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και στο πλαίσιο προανάκρισης που διενήργησαν διαπίστωσαν πως πριν τον εντοπίσουν είχε διαρρήξει δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα οποία και είχε αφαιρέσει μέρος των αντικειμένων που κατείχε.

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.