Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν για κλοπές δύο νεαροί τσιγγάνοι

Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν για κλοπές δύο νεαροί τσιγγάνοι

Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν για κλοπές δύο νεαροί τσιγγάνοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 19χρονος και 20χρονος Ρομά οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Μάιο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και σε αυτήν κατηγορούνται και άλλοι τρεις ανήλικοι Ρομά για τους οποίους έχει γίνει διαχωρισμός της δικογραφίας και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Χθες το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου που εκδίκασε την υπόθεση ως προς τους δύο ενήλικες, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Νικήτα Μπόλκα και Μάνου Τεχνίτη έκρινε ένοχους με ελαφρυντικό τον 19χρονο και τον 20χρονο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στον καθένα.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ομαδικά και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ανέπτυξαν την εξής εγκληματική δραστηριότητα:
• Την 22.04.2018 απογευματινές ώρες παραβίασαν αποθήκη με σκοπό την κλοπή μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε φορτηγά οχήματα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
• Την 30.04.2018 απογευματινές ώρες παραβίασαν εμπορική επιχείρηση και αφαίρεσαν μηχάνημα κλιματισμού.

• Την 01.05.2018 πρώτες πρωινές ώρες επιτέθηκαν σε ημεδαπό και με τη χρήση βίας του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, από άλλο σημείο της πόλης και χρησιμοποιώντας την υπέστησαν τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό.

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες