Καματερός προς Μπακογιάννη στη Βουλή: «Οι κουτοπονηριές σας στις τηλεοράσεις, όχι εδώ μέσα»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσουυ κ. Ηλίας Καματερός, αναφέρει τα εξής:

Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός απάντησε στην κα Μπακογιάννη η οποία προσπάθησε να κάνει την εξής λαθροχειρία:

Ρώτησε η κα Μπακογιάννη τον εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος τι ποσό των κόκκινων δανείων από τα 86 δις μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση αυτή.

Ο κ. Πλασκοβίτης Ηλίας Σύμβουλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε πως δεν μπορούν να ενταχθούν δάνεια ύψους περίπου 10% του συνολικού ποσού δανείου. Και η κα Μπακογιάννη περιέφερε σαν τρόπαιο και αποτυχία της κυβέρνησης το ποσοστό αυτό.

Αμέσως ο βουλευτής Ηλίας Καματερός αποκάλυψε την λαθροχειρία της αφού όπως ανέφερε:

"Άλλο το ποσοστό σε ευρώ των δανείων που μπορούν να ενταχθούν, και άλλο το ποσοστό των δανειοληπτών.

Και όπως με στοιχεία ανέφερε και η εκπρόσωπος της Ένωσης Τραπεζών, το ποσοστό των δανειοληπτών με κόκκινο δάνειο που είναι συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία και μπορούν να την προστατέψουν με την ρύθμιση αυτή είναι πάνω από 70%.

Γιατί οι λίγοι πήραν τα πολλά και μάλιστα αγύριστα και οι πολλοί τα λίγα". Και έψεξε τις τράπεζες που ενώ χαρίζουν και δεν πρόκειται να εισπράξουν τα μεγάλα δάνεια και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις, εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους μικροδανειολήπτες.