Καματερός προς Μπακογιάννη στη Βουλή: «Οι κουτοπονηριές σας στις τηλεοράσεις, όχι εδώ μέσα»

Καματερός προς Μπακογιάννη στη Βουλή: «Οι κουτοπονηριές σας στις τηλεοράσεις, όχι εδώ μέσα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσουυ κ. Ηλίας Καματερός, αναφέρει τα εξής:

Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός απάντησε στην κα Μπακογιάννη η οποία προσπάθησε να κάνει την εξής λαθροχειρία:

Ρώτησε η κα Μπακογιάννη τον εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος τι ποσό των κόκκινων δανείων από τα 86 δις μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση αυτή.

Ο κ. Πλασκοβίτης Ηλίας Σύμβουλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε πως δεν μπορούν να ενταχθούν δάνεια ύψους περίπου 10% του συνολικού ποσού δανείου. Και η κα Μπακογιάννη περιέφερε σαν τρόπαιο και αποτυχία της κυβέρνησης το ποσοστό αυτό.

Αμέσως ο βουλευτής Ηλίας Καματερός αποκάλυψε την λαθροχειρία της αφού όπως ανέφερε:

"Άλλο το ποσοστό σε ευρώ των δανείων που μπορούν να ενταχθούν, και άλλο το ποσοστό των δανειοληπτών.

Και όπως με στοιχεία ανέφερε και η εκπρόσωπος της Ένωσης Τραπεζών, το ποσοστό των δανειοληπτών με κόκκινο δάνειο που είναι συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία και μπορούν να την προστατέψουν με την ρύθμιση αυτή είναι πάνω από 70%.

Γιατί οι λίγοι πήραν τα πολλά και μάλιστα αγύριστα και οι πολλοί τα λίγα". Και έψεξε τις τράπεζες που ενώ χαρίζουν και δεν πρόκειται να εισπράξουν τα μεγάλα δάνεια και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις, εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους μικροδανειολήπτες.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»