«Το Καρπάθικο Γλέντι» αναγνωρίστηκε ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Υπεγράφη από την υπουργό Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά η απόφαση για την εγγραφή του «Καρπάθικου Γλεντιού» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2017 και έχει ως απώτερο σκοπό την εγγραφή του και στον αντίστοιχο Παγκόσμιο Κατάλογο της Unesco.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός φάκελος υποβλήθηκε εκ μέρους κοινοτήτων Καρπαθίων του νησιού, της Καρπαθιακής διασποράς εσωτερικού και εξωτερικού, του Δήμου Καρπάθου, του Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου, καθώς και από τους Βασιλική Χρυσανθακοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παρασκευή Γ. Κανελλάτου (Εθνομουσικολόγος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος), Ηλία Εμμ. Βασιλαρά (Ερευνητής Καρπαθιακής Λαογραφίας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού) και Ευμορφία Ι. Διακογεωργίου (Εκπαιδευτικός, κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακός σπουδών στη Λαογραφία και τη Θεωρία και Εφαρμογές Λαϊκού Πολιτισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Μπ.Μ.