Μας κοροϊδεύει η Διεθνής Κοινότητα όταν μιλά για γενναίο και δίκαιο συμβιβασμό με τα Σκόπια

Μας κοροϊδεύει η Διεθνής Κοινότητα όταν μιλά για γενναίο και δίκαιο συμβιβασμό με τα Σκόπια

Μας κοροϊδεύει η Διεθνής Κοινότητα όταν μιλά για γενναίο και δίκαιο συμβιβασμό με τα Σκόπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Ο δήθεν γενναίος και δίκαιος συμβιβασμός με τα Σκόπια με αντικείμενο την Ελληνική αποκλειστικά ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ούτε συμβιβασμός είναι γιατί δεν υπήρξε ποτέ ως αντικείμενο συγκεκριμένο θέμα συμβιβασμού, και βέβαια σε καμία περίπτωση ούτε δίκαιος ούτε γενναίος, γιατί δώσαμε τα ΠΑΝΤΑ, όνομα, εθνότητα, γλώσσα και απορώ με ποιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ δικαίωμα και δεν πήραμε ΤΙΠΟΤΕ, αφού τίποτε δεν διαπραγματευτήκαμε, εκτελέσαμε εντολές των ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ και γιατί;

Αποτέλεσμα αυτής της ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης είναι ότι το ονομαζόμενο από όλους κρατίδιο των Σκοπίων, το μετατρέψαμε σε ΚΡΑΤΟΣ, και το καταντήσαμε κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, αφού όλος ο ΚΟΣΜΟΣ περνά μέσα από τα ΣΚΟΠΙΑ, το επισκέπτονται ΘΕΟΙ και ΔΑΙΜΟΝΕΣ γιατί κάτι το πολύ σοβαρό και επικίνδυνο κρύβει, ενώ το ΚΡΑΤΟΣ της Ελλάδος που είναι στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. εισέπραξε μόνον κολακευτικά λόγια, και προκάλεσε ανεπανόρθωτα το φρόνημα των Ελλήνων, θέμα που διχάζει τον λαό επικίνδυνα.

Με τον επαίσχυντο αυτό “ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ” ξεχάστηκε παντελώς μεταξύ των άλλων και ο Μακεδονικός Αγώνας κυρίως εναντίον των Τούρκων και Βουλγάρων, ο οποίος άρχισε το 1870 και στα 1878, σύσσωμος ο λαός της Ελληνικής Μακεδονίας, με την επανάσταση της χρονιάς εκείνης, ανέτρεψε τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και ματαίωσε τα καταχθόνια σχέδια των Σλάβων, έσωσε την Ελληική Μακεδονία, με ήρωες τους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ της περιοχής Κώτας, Νταλίπης, Κύρου, Καραβαγγέλης, Βάρδας, Πηχεών από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και βέβαια ο μέγας ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ.

Αντιγράφω από το βιβλίο “ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”. Γύρω στα 2000 π.Χ. στη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος των Πρωτοελλήνων προς τον Ελληνικό Νότο, διαμορφώθηκαν και οι κύριες διάλεκτοι της Ελληνικής γλώσσας, η αιολική, η ιωνική, η ΔΩΡΙΚΗ. Πρόγονοι των Δωριέων ήταν οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, οι Μεκεδνοί, όπως τους έλεγαν τότε, η δε ιστορία των Μακεδόνων άρχισε λαμπρή γύρω στο 700 π.Χ. με κέντρο την Ορεστίδα του Νομού Καστοριάς, ο δε Ηρόδοτος τους ταύτιζε με τους Δωριείς. “ΕΛΛΗΝΕΣ δε τούτους είναι, γράφει, κατάπερ αυτός ούτω τυγχάνω επιστάμενος” (Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου και των Ελλήνων χώρα).

Αν ήθελαν ΟΛΟΙ πάση θυσία τα ΣΚΟΠΙΑ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. γιατί επεδίωξαν μανιωδώς και την ελληνική συναίνεση, οι εξελίξεις θα το αποκαλύψουν και εύχομαι να μην είναι αρνητικές, για το Ελληνικό Έθνος, και τον λαό του, γιατί αυτός υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται για πάντα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ και μόνον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Είναι η Ευρώπη θνητή;

Ηλίας Καραβόλιας: Οι οιωνοί από τον «μεγάλο ληξίαρχο»

Γιάννης Σαμαρτζής: Η χώρα μας υστερεί στον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων

Θεόδωρος Παπανδρέου: Τάξεις μαθημάτων, αντί των ηλικιακών τάξεων

Θανάσης Καραναστάσης: Ας μην προτρέχουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Απορία ψάλτου... βηξ

Σπύρος Κατσούρης: Η επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη από την ΠΝΑΙ κι εγώ

Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Μανέττας: Αφιέρωμα τιμής στον αξέχαστο Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα Συνοδινό