Για μαστροπεία και σωματεμπορία  θα δικαστεί 63χρονος Ροδίτης

Την ποινή των 12 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 55 χιλιάδων ευρώ που του επιβλήθηκε πρωτόδικα, θα επιχειρήσει να μειώσει αύριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου,  63χρονος που κατηγορείται για μαστροπεία και σωματεμπορία σε βάρος ανήλικης Βουλγάρας.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο 63χρονος κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω που λήφθηκε τον Γενάρη του 2018. Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 63χρονο κατά πλειοψηφία (δύο ένορκοι μειοψήφησαν θεωρώντας ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος) και του επέβαλε την παραπάνω ποινή για την οποία όμως η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Κιουρτζής.
Ο 63χρονος είχε συλληφθεί πριν από επτά χρόνια μετά από καταγγελία που έκανε η νεαρή αλλοδαπή. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 54χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος κατηγορούνταν για ασελγείς πράξεις σε βάρος της κοπέλας, ωστόσο απαλλάχθηκε από την κατηγορία με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα αρχικά συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2012 το βράδυ στα Κοσκινού Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με την αυτόφωρη διαδικασία ο 54χρονος και την επόμενη μέρα το απόγευμα συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, με ένταλμα του κ. Ανακριτή Ρόδου, και ο 63χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν η – τότε- 17χρονη Βουλγάρα εμφανίστηκε στις 25 Μαρτίου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι από αρχές Μαρτίου εξωθούνταν στην πορνεία από τον 63χρονο, καθώς επίσης ότι την 23-3-2012 ο 54χρονος ως πελάτης προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Όπως είπε η κοπέλα, έπιασε δουλειά στο μπαρ του 63χρονου τον Ιανουάριο του 2012 και προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο μαγαζί που θα δούλευε της παραχώρησε και ένα δωμάτιο κάτω από το σπίτι του.

Οι μέρες εργασίας της ανήλικης ήταν δύο την εβδομάδα και για καθεμία από αυτές λάμβανε 25 ευρώ. Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι λίγο καιρό αργότερα, ο 63χρονος της πρότεινε να της κανονίζει ραντεβού ώστε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής και να κερδίζει με τον τρόπο αυτό περισσότερα χρήματα. Η Βουλγάρα είπε στους αστυνομικούς ότι δέχτηκε και πως πράγματι ο 63χρονος της κανόνισε τέσσερα ραντεβού με πελάτες μεγάλης ηλικίας οι οποίοι κάθε φορά την παραλάμβαναν από το μπαρ όπου δούλευε και στη συνέχεια όταν τελείωναν τη «δουλειά» την επέστρεφαν στο δωμάτιό της στα Κοσκινού.

Για κάθε ραντεβού, η κοπέλα είπε πως ο 63χρονος της έδινε το ποσό των 50 ευρώ. Στις 22 Μαρτίου 2012 στο δωμάτιό της μετέβη ο 63χρονος μαζί με τον 54χρονο προκειμένου ο τελευταίος να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της, όμως αυτό δεν έγινε και τελικά ο 54χρονος παρέμεινε εκεί όπου και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Βασίλη Καταβενάκη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Μετά την απολογία τους και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον 63χρονο είχε επιβληθεί και εγγυοδοσία 2000 ευρώ καθώς και να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε από την αξιολόγηση από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή, των όσων κατέθεσαν απολογούμενοι οι δύο άνδρες όσο και από το ότι η ανήλικη αλλοδαπή ανακάλεσε τελικά τα όσα είχε καταγγείλει σε βάρος τους.
Ειδικότερα, η 17χρονη με συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή Ρόδου δήλωσε πως ουδέποτε ο 63χρονος κανόνισε για εκείνην να συνευρεθεί ερωτικά με άλλους άνδρες αλλά και ούτε και επρόκειτο κάτι να γίνει με τον 54χρονο όπως αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς.

Ερωτηθείσα πάντως για τους λόγους που την ώθησαν να προχωρήσει σε μία καταγγελία σε βάρος των δύο ανδρών η οποία δεν υφίσταντο, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και είπε ότι το έκανε για δικούς της προσωπικούς λόγους.
Πάντως και οι δύο άνδρες απολογούμενοι είχαν επαναλάβει τα όσα προανακριτικά είχαν καταθέσει, ότι δηλαδή ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα κατήγγειλε σε βάρος τους η 17χρονη Βουλγάρα.