Ομιλία του παιδοψυχιάτρου κ. Σουρούλια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Μια πολύ ωραία εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Κάλεσαν  στη σχολική τους μονάδα τον  παιδοψυχίατρο  κ. Γεώργιο Σουρούλια, ο οποίος στην εισήγησή του διαπραγματεύτηκε ένα καίριο θέμα: «Το άγχος στην παιδική ηλικία».  Την εκδήλωση άνοιξαν με έναν χαιρετισμό  ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννης Κορωνσίος και η πρόεδρος της τοπικής ενότητας Ιαλυσού κα Ερμίνα Μπότσαρη. Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαδόπουλος Σταύρος παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του ομιλητή κ. Σουρούλια.  

Ακολούθησε η παρουσίαση του φλέγοντος ζητήματος από τον κ. Σουρούλια, ο οποίος  απευθυνόμενος σε γονείς και εκπαιδευτικούς  κατάφερε με πολύ εύστοχο τρόπο να παρουσιάσει και να αναλύσει αποτελεί το άγχος στα παιδιά μας.

Ο κ. Σουρούλιας, αρχικά αναφέρθηκε στους  παράγοντες που  προκαλούν και  επηρεάζουν  άγχος στα παιδιά, αναφέρθηκε στις κατηγορίες του άγχους, στο τι συνέπειες έχει το άγχος στη ζωή και τη συμπεριφορά ενός παιδιού και συνέστησε τρόπους  με τους οποίους θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που απασχολεί όλο και πιο έντονα την κοινωνία  μας.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Λαγουδάκης απένειμαν πλακέτα στον κ. Σουρούλια.
Ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση του  παιδοψυχιάτρου κ. Σουρούλια με τους  παρευρισκόμενους  γονείς και εκπαιδευτικούς με τον γιατρό να απαντά σε πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν από το ακροατήριο. Στο τέλος, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Σουρούλια για την ομιλία και την παρουσία του στο σχολείο.