Αναταράξεις στον τουρισμό προκαλούν τα 737 MAX-8 που καθηλώθηκαν

Αναταράξεις στον τουρισμό προκαλούν τα 737 MAX-8  που καθηλώθηκαν

Αναταράξεις στον τουρισμό προκαλούν τα 737 MAX-8 που καθηλώθηκαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2062 ΦΟΡΕΣ

Εταιρείες αλλάζουν το πτητικό πλάνο τους μειώνοντας αριθμό τσάρτερ

Δύο τουλάχιστον αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη εκτελώντας πτήσεις τσάρτερ προς και από το νησί της Ρόδου, μειώνουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ” το πτητικό τους πρόγραμμα σε ποσοστό 20% τουλάχιστον, ενόψει της επικείμενης τουριστικής σεζόν.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην υποχρεωτική «καθήλωση» των αεροσκαφών Boeing 747 MAX-8 που διαθέτει η εταιρεία εξαιτίας του γνωστού προβλήματος που παρουσιάστηκε με τον συγκεκριμένο τύπο των αεροσκαφών μετά τις τραγωδίες που σημειώθηκαν από την πτώση δύο από αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ”, το 20% μεγάλης αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταφέροντας τουρίστες στη χώρα μας και ειδικότερα στη Ρόδο, διαθέτει αυτού του τύπου τα αεροσκάφη (Boeing 737 ΜAX-8) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την κάλυψη για τη μεταφορά τουριστών προς και από τη χώρα μας τους θερινούς μήνες.

Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία αυτή κάλεσε τους εκπροσώπους μεγάλων tour operatiors που δραστηριοποιούνται στις αγορές (Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία) και τους ενημέρωσε για την αλλαγή του πτητικού της προγράμματος για το 2019, ζητώντας αντίστοιχα τη μείωση των προγραμματισμένων επιβατικών θέσεων μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται τώρα να υπάρξουν και αντίστοιχες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τα δεδομένα των κρατήσεων που είχαν γίνει στο ίδιο χρονικό διάστημα, με ό,τι αρνητικό μπορεί αυτό να συνεπάγει για τους επαγγελματίες του τουρισμού που συνεργάζονται με αυτές τις εταιρείες.

Πάντως οι αεροπορικές εταιρείες, βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης νέων αεροσκαφών, τα οποία θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά αυτά που θα προκύψουν από την αυξημένη ζήτηση.
Σημειώνεται ότι και στη χώρα μας έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις αυτού του τύπου των αεροσκαφών καθώς έχει δοθεί εντολή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η σχετική εντολή του EASA, αναστέλλει όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing Model 737-8 MAX και 737-9 MAX στην Ευρώπη.

Στην οδηγία του EASA συμπεριλαμβάνεται η αναστολή όλων των εμπορικών πτήσεων που εκτελούνται από φορείς τρίτων χωρών από, προς ή πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, των εν λόγω μοντέλων της Boeing.

Διαβάστε ακόμη

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού