Περιοδεία στη Ρόδο του Νισύριου υποψήφιου ευρωβουλευτή Νίκου Διακομιχάλη

Περιοδεία στη Ρόδο του Νισύριου υποψήφιου ευρωβουλευτή Νίκου Διακομιχάλη

Περιοδεία στη Ρόδο του Νισύριου υποψήφιου ευρωβουλευτή Νίκου Διακομιχάλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 641 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο βρέθηκε χτες στο πλαίσιο περιοδείας ενόψει των ευρωεκλογών, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Διακομιχάλης, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από τη Νίσυρο.

Συνοδευόμενος από τον γραμματέα των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνο Καράμπελα, τον Σπύρο Λορεντζάτο αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού του κινήματος και τον Γιώργο Γαλλιάτσο μέλος της συντονιστικής επιτροπής Ρόδου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία υπογράμμισε ότι οι υποψήφιοι του κόμματος, θα διεκδικήσουν μία Ευρώπη των κρατών-εθνών, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, όπως ακριβώς την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.

«Το ερώτημα που τίθεται με αφορμή τις ευρωεκλογές είναι τι Ευρώπη θέλουμε από εδώ και πέρα. Θέλουμε να συνεχίσουμε με την υπάρχουσα κατάσταση; Θέλουμε να παίρνονται οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και από ανθρώπους που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θέλουμε μία Ευρώπη των εθνών-κρατών, μία Ευρώπη που όλοι οι λαοί θα είναι ίσοι αλλά και διαφορετικοί. Όπου ο άνθρωπος θα είναι στο επίκεντρο».

Σύμφωνα με τον κ. Διακομιχάλη σε αυτές τις ευρωεκλογές υπάρχουν δύο πόλοι. Ο ένας είναι εκείνος που αφορά το νεοφιλελευθερισμό και ο άλλος το διεθνισμό. Και οι δύο κοσμοθεωρίες τείνουν, όπως είπε, σε έναν κοινό παρονομαστή, αυτόν της παγκοσμιοποίησης τονίζοντας τα εξής: «Απέναντι σε αυτό, το μόνο δημοκρατικό κόμμα που σηκώνει ανάστημα είναι οι ΑΝΕΛ. Θα διεκδικήσουμε μία Ευρώπη των κρατών-εθνών, της ισότητας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, που όλοι θα είμαστε ίσοι αλλά και διαφορετικοί».

Από την πλευρά του ο γραμματέας των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Καράμπελας υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή και για την πατρίδα μας και για την Ευρώπη, καθώς οι ευρωεκλογές αυτές θα δείξουν ποια θα είναι η Ευρώπη που θα υπάρχει στο μέλλον.

«Από την πρώτα μέρα της ίδρυσής τους οι ΑΝΕΛ έχουν την ίδια στάση και είναι αυτή που είχαν και οι ιδρυτές της Ευρώπης. Μιλάμε για την Ευρώπη των κρατών-εθνών, την Ευρώπη που σέβεται τη βούληση των λαών και των πολιτών της και η οποία θεωρεί τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα των εθνών, πλούτο, πηγή πολιτισμού.

Αντ’ αυτού τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι η Ευρώπη έχει περάσει σε έναν άλλο δρόμο από αυτόν που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της σε έναν δρόμο που προσπαθούν να σβήσουν τα σύνορα και να δημιουργήσουν μία ένωση που δεν θα γίνεται σεβαστή η βούληση των λαών. Ισότητα, ισονομία και αλληλεγγύη των λαών τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει. Έχει δημιουργηθεί μία Ευρώπη της τεχνοκρατίας, που μη νομιμοποιημένα όργανα παίρνουν αποφάσεις…

Για εμάς τους ΑΝΕΛ δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράμπελας ο οποίος πρόσθεσε ότι όλο και αυξάνεται η τάση των πολιτών να μη θέλουν την Ευρώπη και αυτό δεν είναι καλός οιωνός.

Πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ευρωσκεπτικισμό λέγοντας ότι υπάρχει και μία τάση να ταυτιστεί ο ευρωσκεπτικισμός με μία αντίθεση στην Ευρώπη, κάτι που είναι μέγα ψέμα, όπως είπε.

«Ο ευρωσκεπτικιστής δεν είναι ενάντια στην ευρωπαϊκή κοινότητα, αντίθετα. Οι πολίτες θέλουν μία αλλαγή στην Ευρώπη καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε όλο αυτό το κεκτημένο, γι’ αυτό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η αλλαγή στην Ευρώπη είναι επιβεβλημένη» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο