Την ηγεσία της ΓΣΕΕ κατήγγειλαν χθες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

«Μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας» με τις οποίες η πλειονότητα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ  επιχειρεί να διοργανώσει στη Ρόδο το συνέδριό της την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Απριλίου, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικά στελέχη του οποίου βρίσκονται εδώ και πραγματοποιούν περιοδεία σε χώρους εργασίας ενώ την παραμονή του Συνεδρίου, την Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, στο Δημαρχείο, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπεύθυνος του ΠΑΜΕ πανελλαδικά, κ. Γιώργος Πέρρος, πλαισιωμένος από τα στελέχη κ.κ. Νίκο Παπαγεωργίου και Μιχάλη Τσουρούτη. Επίσης, χθες, το βράδυ, η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ είχε καλέσει σε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, τα Σωματεία και συνδικαλιστές της περιοχής μας, ενόψει του Συνεδρίου.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, ο κ. Πέρρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα «ότι έρχονται…οι βάρβαροι να κάνουν κάθοδο στο νησί», θέλουν να διαμηνύσουν ότι έρχονται οι πραγματικοί αντιπρόσωποι να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους και να ανοίξουν ζητήματα που υπάρχουν και εδώ.

Και ξεκίνησε λέγοντας: «Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, που παλεύουμε καθημερινά στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που εκλεγόμαστε μέσα από αυτούς τους αγώνες και με ζωντανές πραγματικές συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα του ταξικού κινήματος, έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι: Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης».

Όπως είπε, από το Συνέδριο αυτό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους αφού «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης».

Στη συνέχεια, είπε ότι, με τη συνέντευξη αυτή, θέλουν να καταγγείλουν μια πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) που συκοφαντεί, το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, λοιπόν, στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, ψηφίζουν και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι, στα όργανα διοίκησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φτάνοντας μέχρι και στη ΓΣΕΕ. Όπως είπε ο κ. Πέρρος, η λίστα των εργοδοτών μέσα στα εργατικά σωματεία περιλαμβάνει Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους Εταιρειών, Αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, Ιδιοκτήτες Πούλμαν και Ασφαλιστικών Εταιρειών, δεκάδες στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, Προέδρους Επιμελητηρίων. «Οι εργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις. Να προβληματιστεί ο κάθε εργαζόμενος, το κάθε συνδικάτο. Δέχεται να είναι στα σωματεία και να κάνουν κουμάντο οι εργοδότες;», τόνισε.

Έκανε, επίσης λόγο για «όργιο νοθείας και πλαστογραφίας» αφού με βάση τα στοιχεία των τριών προηγούμενων συνεδρίων της ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα, έχουμε τις περιπτώσεις Εργατικών Κέντρων που από το πουθενά παρουσιάζουν αύξηση ψηφισάντων έως και διπλασιασμό! Την ίδια στιγμή, όλη την περίοδο της κρίσης, τα ίδια αυτά Εργατικά Κέντρα δεν έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν λίγες δεκάδες εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ανέφερε ακόμη ότι, για τις «υπηρεσίες» της, εργοδοσία και κυβέρνηση «ταΐζουν» τη ΓΣΕΕ με εκατομμύρια ευρώ μέσω προγραμμάτων. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ ενώ οικονομικά σκάνδαλα που βγήκαν στη δημοσιότητα σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες  αποκάλυψαν ολόκληρο μηχανισμό με τα τοπικά Ινστιτούτα Εργασίας της ΓΣΕΕ και τη διαχείριση προγραμμάτων.