Μιχάλης Παυλούς: «Ανέτοιμο το στάδιο στο Κορακόνερο για αγώνες»

Τους λόγους για τους οποίους η ΕΑΣ Δωδεκανήσου προτιμά πλέον για τους σημαντικούς αγώνες το Νέο Στάδιο Ανταγόρα στην Κω και όχι το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», εξηγεί μέσα από την επιστολή του ο Μιχάλης Παυλούς, μέλος του ΔΣ στον ΣΕΓΑΣ και την  Ένωσή μας.

Οι εγκαταστάσεις στο Κορακόνερο, όπως αναφέρει, δεν είναι οι κατάλληλες για να φιλοξενούν αγώνες, ενώ γι’ αυτές στο νησί του Ιπποκράτη μπορούν να καμαρώνουν οι άνθρωποι του ΔΟΠΑΒΣ.

Η ακαταλληλότητα του σταδίου στην περιοχή μας αποδεδείχθηκε περίτρανα και στο σχολικό πρωτάθλημα της 21ης Μαρτίου, όταν και συνέβησαν πολλά… ευτράπελα.

Η επιστολή του Μιχάλη Παυλούς:
«Ο Δωδεκανησιακός κλασικός αθλητισμός (στίβος) με τον ερχομό της άνοιξης ξεκίνησε την αγωνιστική του δράση, αρχής γενομένης από τη Ρόδο, με το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων (τέτραθλο) της Κ14 του ομίλου του Νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (νήσος Ρόδος). Οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν στο Δ.Α.Κ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, σ' ένα στάδιο ανέτοιμο να υποδεχθεί επίσημους αγώνες στίβου τοπικού επιπέδου.

Το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο  θα διεξαχθούν στο νησί του Ιπποκράτη δύο διαδοχικές αθλητικές εκδηλώσεις σ’ ένα στάδιο (ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ) για το οποίο η δημοτική αρχή και ο ΔΟΠΑΒΣ θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου πρότεινε (και επέμενε μετ' επιτάσεως) οι 30οί Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου πέρυσι τον Οκτώβριο να διεξαχθούν στην Κω. Ένα πλήθος οκτακοσίων (800) ατόμων φιλοξενήθηκε στο νησί για ένα τριήμερο, λειτουργώντας προσθετικά ως τουριστικό προϊόν για το νησί.

Οι διαδοχικές αθλητικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο ίδιο στάδιο είναι: α) το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων (Α’ Τέτραθλο) της κατηγορίας Κ14 την Παρασκευή το  απόγευμα (5.04 με ώρα έναρξης την 5η απογευματινή), που διεξάγεται σε ομίλους Νοτίου και Βορείου Συγκροτήματος. Ήδη ο όμιλος Ν.Σ πραγματοποιήθηκε προχθέ ς(Σαββάτο) στη Ρόδο, στο Κορακόνερο για τα Σωματεία της Ρόδου.

Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες από τα νησιά: Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής βαρύνει τα ίδια τα σωματεία, κάτι που θα μπορούσαν να αποφύγουν εφόσον αποφάσιζαν να πραγματοποιήσουν αυτούς τους αγώνες το κάθε σωματείο στο νησί τους. Όμως προτίμησαν να συμμετάσχουν σ' έναν κοινό αγώνα- έστω και με κόστος- προκειμένου να δώσουν τη χαρά της συμμετοχής σ' έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΑΓΩΝΑ και όχι σε… μια ημερίδα στο νησί τους μεταξύ τους.

β) Οι διασυλλογικοί αναπτυξιακοί αγώνες στίβου Δωδεκανήσου της κατηγορίας Κ18. Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με την Π.Ν.ΑΙ και το Δήμο Κω (ΔΟΠΑΒΣ). Συνολικά πάνω από διακόσιοι (200) αθλητές-τριες, προπονητές-τριες, κριτές και φίλαθλοι του στίβου θα βρεθούν στο νησί το τριήμερο 5-6-7 Απριλίου για τις δύο αυτές αθλητικές εκδηλώσεις!

Τέλος, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία των προπονητών στο νησί με την ευκαιρία των δύο αθλητικών εκδηλώσεων, έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ το Σαββάτο (06/04) πρωί (11:30-14:00) στο Ξενοδοχείο MARITINA, όπου και θα φιλοξενηθούν οι αθλητικές αποστολές των νησιών.


Στο προπονητικό σεμινάριο θα διδάξει ο Σπύρος Κέλλης, πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σημερινό μέλος του ΣΕΓΑΣ, πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης. Η θεματολογία του σεμιναρίου θεωρείται άκρως επίκαιρη και απόλυτα ταυτισμένη με τις αναπτυξιακές ηλικίες που θα αγωνισθούν το τριήμερο στο νησί του Ιπποκράτη.

Θεωρείται αυτονόητη η πρόσκληση στο σεμινάριο των καθηγητών Φ.Α του νησιού, από το οποίον μόνον οφέλη έχουν να αποκομίσουν, αυτοί κυρίως που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις γύρω από ζητήματα προπονητικής..

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤ. ΠΑΥΛΟΥΣ
Μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ/μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου
 Συνταξιούχος καθηγητής Φ.Α.»