Ένοχοι κρίθηκαν θείος και ανιψιός για απαγωγή και τραυματισμό 35χρονου στη Ρόδο

Ένοχοι κρίθηκαν θείος και ανιψιός για απαγωγή και τραυματισμό 35χρονου στη Ρόδο

Ένοχοι κρίθηκαν θείος και ανιψιός για απαγωγή και τραυματισμό 35χρονου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 935 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 11 ετών και 5 ετών αντίστοιχα

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, θείος και ανιψιός που κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν με μαχαίρι, τσεκούρι και taser 35χρονο Αλβανό, αφού προηγουμένως τον απήγαγαν, εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχαν!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, φυλάκιση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και στον ανιψιό ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα με την έφεση επίσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ειδικότερα, ο 43χρονος Ιταλός που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας τελικά, η κατηγορία αυτή μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για τη διακεκριμένη μορφή αρπαγής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση σε φυλάκιση 4 μηνών, για οπλοκατοχή σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ και για οπλοχρησία φυλάκιση 6 μηνών, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 32χρονο ανιψιό, εκείνος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αθώος κατά πλειοψηφία για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και ένοχος κατά πλειοψηφία για τη βασική αρχή της αρπαγής, πράξη για την οποία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Και οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις και έτσι η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε μόνο ο 32χρονος, ενώ ο θείος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του κ. Δημητριάδη, ενώ και οι δύο εξ αρχής αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου 2016 όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν σε δρόμο της πόλης μας για τραυματισμένο άτομο το οποίο είχε ξεφύγει από τους απαγωγείς του.

Επρόκειτο για τον 35χρονο Αλβανό ο οποίος και κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι στις 5 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας δύο γνωστοί του Ιταλοί τον προσκάλεσαν στο κατάστημα που λειτουργούν στην πόλη της Ρόδου. Εκεί τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και το λαιμό με σχοινί και καλώδιο, τον οδήγησαν σε αποθήκη καταστήματος, τον χτυπούσαν με μαχαίρια και ένα τσεκούρι, ενώ του έκαναν ηλεκτροσόκ με μία συσκευή εκκένωσης «taser».

Ο Αλβανός είχε καταγγείλει επίσης ότι περίπου στις 3 τα ξημερώματα στις 25 Ιουλίου, ο 43χρονος Ιταλός αποχώρησε από το κατάστημα αφήνοντας τον 32χρονο για να τον εποπτεύει. Μία ώρα αργότερα ο Αλβανός εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 32χρονος είχε αποκοιμηθεί, κατάφερε να διαφύγει, βγήκε στο δρόμο όπου και τελικά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Μετά τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα του 43χρονου όπου και εντόπισαν τον 32χρονο και τον συνέλαβαν ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), σχοινί και καλώδιο μπαλαντέζα καθώς και μία βερμούδα, ένα μπλουζάκι και ένα μαντίλι με τα οποία ο 35χρονος Αλβανός είπε ότι τον είχαν φιμώσει. Στη συνέχεια ακολούθησε και η σύλληψη του 43χρονου Ιταλού, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του, ενώ στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 35 ναρκωτικά χάπια.

Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οι δύο Ιταλοί παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο