Στο Ισραήλ θα μεταφέρονταν τα 20 κιλά κοκαΐνης και τα ναρκωτικά χάπια

Στο Ισραήλ θα μεταφέρονταν τα 20 κιλά κοκαΐνης και τα ναρκωτικά χάπια

Στο Ισραήλ θα μεταφέρονταν τα 20 κιλά κοκαΐνης και τα ναρκωτικά χάπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1193 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα που θα τα φόρτωναν σε ιστιοφόρο

Στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Ισραήλ, θα συνέχιζαν το ταξίδι τους οι δύο αλλοδαποί από το Ισραήλ με τα 20,5 κιλά κοκαΐνης και τα περίπου 75 κιλά ναρκωτικά χάπια που συνελήφθησαν προχθές το πρωί από τελωνειακούς και Λιμενικούς, λίγη ώρα αφότου ήρθαν στο νησί μας με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά!

Το ταξίδι τους αυτό θα το έκαναν με ιστιοφόρο σκάφος το οποίο είχαν φέρει στη Ρόδο δύο συμπατριώτες τους ηλικίας 78 και 61 ετών οι οποίοι εντοπίστηκαν στο σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στη Νέα Μαρίνα Ρόδου.
Και οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ρόδου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, χθες το μεσημέρι προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βάρος τους για τις οποίες θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου αύριο το απόγευμα.
Μέχρι τότε και οι τέσσερις κρατούνται.

Οι ξένες πινακίδες και οι συλλήψεις
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με αφορμή έναν απλό έλεγχο νομιμότητας αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες, που θέλησαν να κάνουν υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου και τελικά σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, εντόπισαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν καταρχήν τους δύο πρώτους αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 61 ετών αντίστοιχα!
Μάλιστα οι δύο άνδρες προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο παραλίγο να τραυματίσουν τελωνειακό υπάλληλο ενώ ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί στο λιμάνι της Ακαντιάς κατά την ώρα κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά.
Λίγο λοιπόν μετά τις 10.30 π.μ., στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί προσωπικό του Τελωνείου Ρόδου αλλά και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο διέθετε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τελωνειακός υπάλληλος που το εντόπισε, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο για τη νομιμότητα του οχήματος, αν δηλαδή υπήρχε θέμα προσωρινή εισαγωγής του οχήματος.

Όταν όμως ο τελωνειακός έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, εκείνος αντί αυτού ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε κατά του υπαλλήλου. Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και κατάφερε μετά από καταδίωξη να ακινητοποιήσει το όχημα, κοντά στη Νέα Μαρίνα Ρόδου.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα, ο 30χρονος και ο 61χρονος αλλοδαποί και οι δύο από το Ισραήλ.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στους χώρους αποσκευών του εν λόγω οχήματος τα εξής:

• τριάντα (30) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών και πεντακοσίων ενός γραμμαρίων (20,501kg),
• έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με λογότυπο το σήμα της εταιρείας AUDI, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και διακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων (25,216kg), δηλαδή περίπου 54.719 δισκία,
• έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), ερυθρού χρώματος, με το λογότυπο ''UPS'', συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και εκατόν εξήντα έξι γραμμαρίων (25,166kg), δηλαδή περίπου 56.120 δισκία και
• έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με το λογότυπο ''SILVER'', συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών και επτακοσίων εξήντα επτά γραμμαρίων (24,767kg), δηλαδή περίπου 55.478 δισκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα 20,501kg κοκαΐνης και τα περίπου 166.317 δισκία ECSTASY, το χρηματικό ποσό των οχτώ χιλιάδων εκατό ευρώ (€8.100), δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή GPS καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο ξένης σημαίας με προορισμό λιμάνι της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα του Ισραήλ.
Το δε σκάφος βρισκόταν ήδη στη Ρόδο, ελλιμενισμένο στη Νέα Μαρίνα και το είχαν φέρει στο νησί μας δύο άλλοι Ισραηλινοί ηλικίας 78 και 61 ετών αντίστοιχα.

Οι Λιμενικοί συνέλαβαν και τον καπετάνιο του σκάφους με τον βοηθό του και σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, εξεταζόμενοι προανακριτικά δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον πρώτο 61χρονο που συνελήφθη μετά την καταδίωξη προχθές, ο οποίος τους είχε δώσει οδηγίες να φέρουν το σκάφος στη Νέα Μαρίνα Ρόδου προκειμένου να του το παραδώσουν, ενώ εκείνοι (ο 78χρονος και ο 61χρονος) ακολούθως επρόκειτο να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Ισραήλ με τα έξοδα πληρωμένα από αυτόν (από τον πρώτο 61χρονο).

Ο 78χρονος Κυβερνήτης και ο 61χρονος επιβαίνων του ανωτέρω Ι/Φ συνελήφθησαν και αυτοί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μαζί με τους άλλους δύο συμπατριώτες τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο