Αθώος κρίθηκε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας

Αθώος κρίθηκε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας

Αθώος κρίθηκε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1695 ΦΟΡΕΣ

Ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, για το οποίο ο δήμαρχος κατηγορούνταν ότι το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγραφεί παραβάσεις (έλλειψη άδειας μουσικών οργάνων), δεν είχε προβεί στο κλείσιμό του.

Μάλιστα η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Νοέμβριο του 2016 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής ο κ. Παπακαλοδούκας άσκησε έφεση και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό.

Έτσι το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου Υπ. Διδάκτωρος Δημοσίου Δικαίου και Ελευθέριου – Γεωργίου Πάσσου νομικού συμβούλου του Δήμου Σύμης, απάλλαξε από την κατηγορία τον δήμαρχο, κρίνοντάς τον αθώο.

Ειδικότερα, οι δύο συνήγοροι κατέδειξαν τη νομιμότητα της διοικητικής διαδικασίας και αρμοδιότητας περί ανάκλησης και προσωρινής αφαίρεσης άδειας λειτουργίας καταστημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά στην υπόθεση κατηγορούνταν και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, η οποία ωστόσο αθωώθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης