Μαθαίνουν αντιπάλους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου

Τρεις πρωταθλητές έχει μέχρι στιγμής αναδείξει το δωδεκανησιακό μπάσκετ οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προκριματική φάση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων υποδομών στην Αθήνα. Τον Κολοσσό στους έφηβους, την ΕΑΚΑ στις νεανίδες και τον Ιπποκράτη στις κορασίδες.

Εκκρεμούν οι παίδες, με το φάιναλ φορ να γίνεται στα μέσα Απριλίου, και φυσικά οι πρωταθλητές ανδρών και γυναικών, που θα λάβουν μέρος στα ειδικά πρωταθλήματα ανόδου σε Γ’ εθνική και Α2 αντίστοιχα.

Οι πρωταθλητές εφήβων και νεανίδων θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα το διάστημα 20-24 Απριλίου και θα αναμετρηθούν με τους νικητές των Κυκλάδων, της Σάμου, της Χίου, της Λέσβου και της Κρήτης. Αντιπάλους από τις ίδιες Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές θα αντιμετωπίσουν και οι πρωταθλητές μας στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων, που όμως θα παίξουν στην Αθήνα το καλοκαίρι (19-23 Ιουνίου), όπως και οι πρωταθλητές ανδρών, γυναικών (26-30 Ιουνίου).

Για τις ομάδες που θα πάνε στην Αθήνα πριν το Πάσχα, η κλήρωση των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (8/4).

Εάν κι εφόσον οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου κάνουν φέτος την υπέρβαση και υπερκεράσουν το εμπόδιο – κυρίως – της Κρήτης, θα βρεθούν στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων και νεανίδων. Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για το final six των δύο συγκεκριμένων κατηγοριών είναι 1-5 Μαΐου, σε πόλη που θ’ ανακοινωθεί προσεχώς.