Δύο mini-bus θα αποκτήσει ο δήμος Ρόδου

Δύο mini-bus θα προμηθευτεί ο Δήμος της Ρόδου στο πλαίσιο του έργου «Ευ-κίνηση» που έχει να κάνει με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της αστικής συγκοινωνίας.

Συγκεκριμένα, χθες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου υπέγραψε τη σύμβαση αγοράς δύο mini-bus στο πλαίσιο του έργου «Ευ-κίνηση» για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Ρόδου.

Πρόκειται για δύο mini-bus έξι μέτρων μήκους, 22 θέσεων με πιστοποίηση Euro 6, που πληρούν δηλαδή τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, που εντάσσονται στο πλαίσιο του πιλοτικού αυτού προγράμματος της προσπάθειας του Δήμου Ρόδου για εκσυγχρονισμό των αστικών του συγκοινωνιών.

Όπως εξήγησε, είναι ένα πλέγμα δράσεων το οποίο περιλαμβάνει από σημεία πληροφόρησης, όπως αυτό όταν ερχόμαστε από την περιοχή των Κρητικών ή του λιμανιού που αναγράφει τους χρόνους για να φθάσει ο οδηγός στο κέντρο της πόλης.

Συνδυαστικά, λοιπόν, έχουμε δύο mini-bus τα οποία είναι περιβαλλοντικά αποδεκτά και μέσα σ’ αυτά που σιγά-σιγά θα αυξάνονται, θα υπάρχουν οθόνες που θα ενημερώνουν τον επιβάτη για την επόμενη στάση, για το χρόνο μέχρι να φθάσει στον προορισμό του, όπως υπάρχει ήδη και μία εφαρμογή (rodos public transport) που μπορούν να κάνουν λήψη οι χρήστες της αστικής συγκοινωνίας στο κίνητό τους και να ενημερώνονται για τα δρομολόγια στην πόλη.

«Είναι, λοιπόν, μία συνδυαστική προσπάθεια του Δήμου Ρόδου για τη βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών και την προώθησή τους ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

Τέλος, αυτά τα mini-bus θα δρομολογηθούν μέσα στην πόλη αλλά για το εάν μπει και δρομολόγιο από και προς το εμπορικό λιμάνι, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση το επόμενο διάστημα από τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής.

Σημειώνεται ότι το κόστος τους ανέρχεται στα 180 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα  Ίντερεγκ Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020. Είναι 85% το ΕΤΠΑ, το Ειδικό πρόγραμμα δηλαδή, και 15% εθνικοί πόροι.