Αναμένεται απόφαση για τις βίζες των Τούρκων τουριστών

Αναμένεται απόφαση για τις βίζες των Τούρκων τουριστών

Αναμένεται απόφαση για τις βίζες των Τούρκων τουριστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 491 ΦΟΡΕΣ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα διευκόλυνσης έκδοσης βίζα με απλοποιημένες διαδικασίες εισόδου και για βραχείες χρονικές περιόδους, από ορισμένες περιοχές των Τουρκικών ακτών του Αιγαίου, σε επιλεγμένα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου από έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πήρε όλες τις διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών για την έγκριση, για κατ εξαίρεση εφαρμογή και φέτος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου του πιλοτικού αυτού προγράμματος. Αφορά στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κως, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο και εφαρμόζεται με επιτυχία για την οικονομία των νησιών, τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο αίτημα των νησιών είναι η λειτουργία του προγράμματος, όσο πιο νωρίς γίνεται προκειμένου να ξεκινά από την αρχή της τουριστικής σεζόν.

Μόλις σήμερα το επιμελητήριο Λέσβου και η ένωση τουριστικών πρακτόρων του νησιού με επιστολή τους στα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού, η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές των νομών του Ανατολικού Αιγαίου, ζητούν την έγκαιρη ενεργοποίηση του «πιλοτικού προγράμματος» χορήγησης θεώρησης εισόδου (τουριστικής βίζας) βραχείας διάρκειας σε υπηκόους τρίτων κρατών για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για το 2019. Το πρόγραμμα έχει βοηθήσει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια μιας και διευκολύνει Τούρκους τουρίστες και πολίτες από τρίτες χώρες που βρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αν και η πτώση της λίρας στη γείτονα και η πολιτική κατάσταση δυσκολεύουν την κατάσταση. Το ενδιαφέρον των γειτόνων είναι ζωηρό ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα τρία ακόμη Κέντρα Θεωρήσεων (Visa Centers) στο Κουσάντασι στο Αϊβαλί και στον Τσεσμέ, για λογαριασμό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Όπως τονίζει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ανακοινώνοντας την έναρξη λειτουργίας των κέντρων αυτών «με την πρόσθεση των νέων Κέντρων Θεωρήσεων στα υφιστάμενα από το 2012 στη Σμύρνη, στο Bodrum, στη Μαρμαρίδα και στην Αττάλεια διασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών όλης της ακτογραμμής των παραλίων που διαθέτουν ακτοπλοϊκή διασύνδεση με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Πηγή: ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου)

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη